Oriol Pujol Sans

“La clau és saber aprofitar totes les fases de la vida”

Tot i que treballa com a pilot d’avions, la seva passió són “les persones”. Per aquest motiu, Oriol Pujol va decidir formar-se com a ‘coach’ professional. Convida la gent a desconnectar el seu pilot automàtic per gaudir dels petits detalls de la vida.

“La clau és saber aprofitar totes les fases de la vida”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què decideix un pilot d’avions formar-se per ser ‘coach’ professional?

Vaig descobrir la meva passió, i a mi el que m’apassiona són les persones. Considero que a un avió jo no porto 180 persones, sinó que estic portant 180 històries més les sis de la tripulació. Són 186 històries que coincideixen en un moment i en un lloc molt precís que no es tornarà a repetir. Això fa que tot això sigui un conjunt perfecte per a mi.

Què li agrada més: ser pilot o ser ‘coach’?

Jo no ho diferencio. Quan estic a l’avió utilitzo les eines que m’ha donat ser coach per establir un ambient de treball fantàstic. Amb els passatgers és el mateix, em preocupo perquè portem 180 històries: gent que va, gent que ve, gent que fuig, gent que va a buscant oportunitats… Quan baixo de l’avió i estic amb els clients o faig una xerrada de motivació, sempre enllaço amb l’aviació, és a dir, utilitzo els dos vessants cap a un costat i cap a l’altre.

Què significa viure sense pilot automàtic?

Vivim en una societat en la qual sempre anem en una direcció sense fixar-nos en les coses que són quotidianes i que passen desapercebudes. Desconnectar el pilot automàtic implica apreciar una mirada, una carícia, un “bon dia”, un cafè, sentir el sol, el fred… Desconnectar el pilot automàtic vol dir viure cada instant com a instant únic que és.

Quina similitud té un vol amb la vida?

Que té les mateixes fases. En un avió tenim la fase de preparació de vol, la fase d’enlairament, la fase de creuer, la fase d’aproximació i la fase d’aterratge. La vida és el mateix, són molt semblants les coses que passen.

Quina és la fase més important?

Totes són importants, la clau és saber aprofitar cadascuna i viure-les totes ben viscudes. En un avió no puc dir que la fase de creuer és més important, perquè si no faig un bon enlairament no arribo a la fase de creuer. Tampoc la d’ater­ratge, perquè si no he fet tota la resta bé, no arribaré a aterrar. Es tracta de viure en cada moment allò que tenim i sentir-ho al 100%, perquè no es tornarà a repetir.

Quina diferència hi ha entre mirar i observar? Per què és important observar?

Perquè jo puc mirar-te a tu i no veure quasi res; però si t’observo, veig dels detalls. No només en les persones, també a la vida. Observar on soc, on vull anar, quines condicions tinc al meu voltant, i sobretot, saber el que vull. Perquè quan jo tinc clar què vull, és una meravella. Però sempre observant el que tinc i enriquint-me de les persones, les situacions, les experiències… Per això quan volo sempre observo el que tinc al meu voltant. Quan treballo amb un client, igual. Diu més el seu llenguatge no verbal que el verbal.

tracking