Arantxa Rubiol

“Feia falta donar un toc d'innovació al mercat laboral”

Ha creat la primera aplicació mòbil per buscar feina al Principat. 27 anys. D’Andorra la Vella. Confia revolucionar el mercat de l’oferta i la demanda de treball a través de la seva nova plataforma digital, que va llançar aquest dilluns i ja compta amb 19 empreses i 100 usuaris.

“Feia falta donar un toc d'innovació al mercat laboral”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què és AndJobNow?

És una plataforma digital que uneix oferta i demanda del mercat laboral. S’ha fet una pàgina web per a empreses i una aplicació mòbil, disponible a Android i iOS, per als candidats.

Com funciona aquesta plata-forma?

Els usuaris es registren amb les seves dades i un cop ho han fet poden accedir a les ofertes. Un procés totalment gratuït. Per la seva banda, les empreses han de fer el mateix procediment per, en el seu cas, publicar ofertes. Nosaltres mostrem a les empreses els candidats, però ocults. És a dir, apareix l’edat, nacionalitat i experiències laborals i acadèmiques, entre altres coses, però no el sexe i les dades de contacte.

I de quina manera es pot posar en contacte l’empresa amb l’usuari?

Un cop l’empresa ha fet la preselecció dels candidats, pot escollir quins vol desvelar. Aquest pas és de pagament per a l’empresa. Quan empresa i candidat han fet match s’obre un xat entre ambdós per poder concretar una entrevista.

També està pensat per a persones estrangeres que busquen feina a Andorra?

Sí. En relació al pas de crear un xat, ara estem treballant per poder activar la possibilitat de fer videoentrevistes per als usuaris que no siguin residents al Principat. De fet, tenim un servei per gestionar el contracte dels no residents amb Immigració.

AndJobNow és l’única aplicació d’aquestes característiques al país. Creu que feia falta?

Realment, penso que sí que feia falta donar un toc d’innovació al mercat laboral.

Com va ser el procés de creació?

Tot va sorgir d’una idea quan jo estava buscant feina i els únics recursos que tenia eren enviar cur­rículums i esperar la resposta de l’empresa. Un dia vaig pensar que es podia fer una aplicació al país.

El mètode tradicional és totalment diferent.

Sí, perquè ara els usuaris poden veure l’estat de les seves candidatures i no esperar la resposta, que en alguns casos no arriba. Fa dos anys vaig tenir la idea de crear tot això, em vaig apuntar a un curs de Ship2B. Quan vaig acabar el procés d’aprenentatge vaig contractar una empresa informàtica de Barcelona i vam treballar la idea.

Va sortir al mercat dilluns.

Sí, i les dades ja són fantàstiques. Vam sortir amb 9 empreses i un dia després en tenim 19 i unes 100 persones que han inscrit el seu currículum. A més, 300 descàrregues de l’app.

Què espera d’AndJobNow?

Volem centralitzar tota l’oferta i demanda, que tota la feina d’Andorra estigui a l’aplicació. Volem millorar el mercat laboral.

tracking