Jennifer Reboredo

“Cada vegada sabem fer millor la nostra feina”

Fa nou anys que treballa com a monitora dels Esports d’Estiu d’Escaldes. 26 anys. És llicenciada en Educació infantil i té un màster d’Activitat física i educació. Sent passió per treballar amb els infants més petits i defensa que és una feina complicada però que recompensa.

“Cada vegada sabem fer millor la nostra feina”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou anys treballant amb infants petits. Això és vocació?

Sense dubte. Vaig començar molt jove i ara que ja m’he format, tinc molt clar que m’agradaria treballar amb ells. Recordo que quan vaig entrar ho feia per temptejar una mica el ter­reny i veure com es feia però ara ja sé que m’hi vull dedicar.

La responsabilitat és enorme.

Has de tenir 1.000 ulls per controlar-lo tot, però és una feina molt agraïda. No és fàcil, però hi ha molt amor i estima. En ser tan petits ens hem de preocupar més però a mi és que m’agraden molt.

Quines activitats poden fer aquests nens tan petits?

Bàsicament són d’experimentació, per això busquem constantment que es facin en espais nous. L’avantatge és que qualsevol cosa que els ensenyis els fascina.

Els esports són els reis de la diversió també a aquestes edats?

Sí, perquè juguem a futbol o a vòlei. També fem piscina, però a alguns els fa més por, i activitats variades com ara exercicis de psicomotricitat, sortides a la muntanya o tallers més relaxats de pintura, de cuina, etc.

Taller de cuina?

Cuina freda eh! (Riu). És un taller que agradava molt però que l’hem tret perquè és complicat. Avui hi ha molta preocupació per les al·lèrgies i si no tenim l’historial dels nens, podria ser perillós fins i tot. Fèiem creps, pa de pessic, gelats. És una llàstima perquè estava molt bé.

Ha evolucionat molt la manera d’educar els infants en aquests nous anys?

Cada vegada sabem fer millor la nostra feina, per tant, sí que hi ha coses que canvien. Darrerament estem buscant fer molta activitat a la muntanya, però ja és un clàssic anar a veure els bombers i altres cossos d’agents perquè comencin a interaccionar amb el seu entorn.

Però també els porten al Thyssen.

Sí, i sorprenentment va anar molt bé perquè sí que hi ha molta distància amb un client adult però amb ells va ser molt acollidor. A més, està bé que aprenguin que hi ha llocs on cal estar en silenci, respectar la resta de la gent, complir normes, etc.

Vostè ara busca feina a Barcelona. Quina diferència hi veu amb Andorra?

Ara per ara, m’agradaria estar allà per veure un altre tipus de dificultats que segurament aquí al país no tenim. Veus més diversitat cultural i t’has d’enfrontar amb una cara de la realitat que aquí no m’he trobat. La feina la busco a Barcelona, però a la llarga tornaré a Andorra.

Un exercici de ficció. Portarà els seus fills als Esports d’Estiu?

Jo sí. Per als nens és una forma de conèixer l’entorn i fer amics, i per als pares és una manera lúdica d’aprendre.

tracking