Walter Scherk

“Busquem la relació entre baix risc i alta rendibilitat”

Creador, amb els seus dos germans, del grup de gestors Kersio Es dedica a gestionar les inversions de patrimoni dels clients i assegura que Kersio contribuirà a millorar la proposta de Wealth Management de Vall Banc

“Busquem la relació entre baix risc i alta rendibilitat”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qué és una Sicav exactament?

Una Sicav és una societat anònima. En principi és normal, però està subjecta a un règim especial, fet que té dos aspectes: el primer, tributació baixíssima, normalment de l’1%; i el segon, està regulada per l’entitat que controla els productes financers, imposant una sèrie de mínims bastant restrictius.

En què consisteix exactament la relació de Kersio amb Vall Banc?

Kersio té dos productes: Kersio Espanya i Kersio Luxemburg. Ara s’ha creat un producte andorrà, què és Vall Banc Kersio. Aquest producte serà una còpia exacta del Kersio espanyol i el de Luxemburg, perquè són tots iguals. La idea és apropar a clients andor­rans un producte andorrà que sigui un calc de Kersio. En aquest sentit, qui vulgui conèixer l’històric o el producte germà de Vall Banc Kersio pot consultar les dades de Kersio Espanya, què és Kersio Capital Sicav, i podrà veure la seva història, la seva volatilitat, la seva cartera, etc.

Podria explicar què és el Wealth Management?

Wealth Management és oferir a un client del banc amb cert patrimoni, que no cal que sigui d’un milió d’euros, pot ser per exemple de 50.000, la inversió dels seus diners en diversos actius financers de certa liquiditat, és el que s’anomena gestió del patrimoni. Wealth Management, docs, seria gestió de la riquesa. Kersio és un més dels productes que es poden incorporar en una cartera per diversificar aquesta riquesa i que opti a diverses fonts de rendes.

És bàsicament millorar els seus ingressos amb inversions del seu patrimoni.

Sí. També és cert que Kersio inverteix en renda variable, i en aquest sentit dependrà de com vagi la renda variable i de la gràcia que tinguin els gestors i analistes de Kersio per a escollir els valors atractius. Kersio intenta aportar rendibilitat als inversors que posin diners en ell.

Com arriba Kersio a ser una de les Sicavs amb més rendibilitat d’Espanya?

Jo crec que la nostra metodologia, que és pròpia i no és generalitzada, és el que ens ha ajudat a tenir una bona rendibilitat històrica. Rendibilitat històrica i també risc modest, que es menciona menys però és tan important com la rendibilitat. Aquesta bona parella de rendibilitat alta i risc moderat l’hem aconseguit amb el nostre mètode.

El principal valor de Kersio és, aleshores, la fiabilitat que dona aquesta relació de risc i rendibilitat?

És el que busquem, la relació entre un risc moderat i una bona rendibilitat. Hi ha altres productes rendibles però amb bastant risc, però el nostre creiem que té bastanta rendibilitat i un risc moderat. Aquesta dualitat és el que sempre hem buscat.

tracking