El Mauerpark

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La multiculturalitat que ofereix Berlín té el seu punt de màxima expressió al Mauerpark. Una mena de Central Park on turistes i residents passen els dies de l’estiu plegats. Una de les cites imprescindibles si es visita la capital alemanya.

El Mauerpark és un dels exponents de la reestructuració de la ciutat després de la caiguda del Mur de Berlín, l’any 1989. El recinte públic es troba a la zona que separava el Berlín oriental de l’occidental, entre el districte de Prenzlauer Berg y Gesundbrunnen. On es situava l’antiga estació de tren de la línia sud del ferrocarril prussià del nord, les vies del qual encara es poden veure al llarg del parc.

Aquest espai verd és el lloc ideal per poder gaudir de la natura al bell mig de la capital alema-nya, així com un lloc perfecte si es busca música en directe, bon rotllo i un ambient alternatiu i molt viu culturalment. En aquest parc, amb un caràcter multicultural europeu, amb tocs hippies, es pot permetre passar una bona tarda i desconnectar del ritme frenètic del centre de Berlín. Grups de percussió, bandes de música en directe o cantautors són alguns dels artistes que acull cada dia el parc berlinès. A més, també hi ha espectacles familiars com malabaristes, ballarins i mags, que es donen cita a les tardes a aquest gran espai verd.

Sense cap mena de dubte, el diumenge és el dia d’obligatòria parada per gaudir aquesta joia berlinesa. Una de les cites més importants per als curiosos que s’acosten al parc públic és l’Earpit Karaoke, fundat per Joe Hatchiban quan el 2009 va començar a passejar els seus altaveus portàtils per animar els espontanis a cantar. Aquesta cita congrega cada diumenge a partir de les 15 hores, quan l’oratge ho permet, més de mil espectadors entusiasmats en l’amfiteatre del Mauerpark. Abans d’aquesta cita i per començar a escalfar la veu i agafar forces, els protagonistes del dia són els llocs ambulants de beguda i cuina, que són garantia de menjar deliciós a bon preu, on poder descobrir sabors d’arreu del món i creacions d’allò més exòtiques, un espai ideal per a tots els paladars.

Flohmarkt

El mercat d’objectes, moda i curiositats vintage que es celebra cada diumenge és una parada imprescindible per a residents i turistes que hi van a passar el dia.

tracking