Carrer Major de Triana

Quan passejar esdevé un plaer

Quan passejar esdevé un plaer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots som passejants. Tots recorrem els carrers de les nostres ciutats, a vegades amb pressa i pràcticament mai amb tranquil·litat, l’única manera de gaudir de la flora i la fauna urbana i convertir-se en allò que els veïns del nord anomenen flâneur. Barcelona, Madrid o Tolosa són grans capitals que, sense cap mena de dubte, tothom ha d’assaborir algun cop a la vida. Tot i això, també hi ha altres municipis, més petits, que fan les delícies de qualsevol transeünt. És el cas de las Palmas de Gran Canària.

Situada al nord-est de l’illa de Gran Canària, de la qual és capital, té més de 300.000 habitants i una vida social que no té res a envejar a altres ciutats espanyoles de més renom. Tot, en gran part, gràcies al districte central i seu al carrer Major de Triana. Un carrer per a vianants d’uns 750 metres de llargària que creua el bell mig del barri del mateix nom, reconegut com a nucli històric l’any 1993, i que compta amb una llarga tradició comercial. De fet, el barri té un guardó, el Premi Nacional a Centres Comercials Oberts, que va rebre per part del ministeri espanyol d’Economia el 2013. Però no tot són botigues. Per sort, al carrer més important de la capital canària també hi ha desenes de bars, restaurants i, sobretot, gelateries.

Un fet que els visitants agraeixen tenint en compte la càlida temperatura de la qual gaudeix la capital guanxe durant tot l’any. Així mateix, el carrer Major de Triana compta amb diversos monuments i edificis culturals que completen el seu atractiu.

Concebuts al segle XIX per atendre les inquietuds socials de la creixent burgesia resident al barri, enriquida gràcies a les activitats agràries i comercials, i modificats al segle XX per sumar-se a l’onada modernista provinent d’Europa. El Teatre Pérez Galdós n’és un gran exemple, dedicat a un dels il·lustres habituals del car­rer Major de Triana i resident al mateix barri. L’autor dels Episodios Nacionales va gaudir, juntament amb d’altres artistes, com ara el poeta Tomás Morales, d’aquest carrer. L’últim president de la II República espanyola, Juan Negrín, també va ser un flâneur a Triana.

RECOMAMEN

Ruta del ‘pintxo’

Al final del carrer Major de Triana trobem el barri històric de Vegueta. Els seus bars acullen cada dijous a partir de les 20 hores una ruta del pintxo molt popular.

tracking