x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
La muntanya Ulriken

El cim més alt i salvatge

El cim més alt i salvatge

El cim més alt i salvatge

El cim més alt i salvatge

G. C.
Actualitzada 19/08/2018 a les 06:51
De les dues muntanyes accessibles per funicular de les set que rodegen la localitat noruega de Bergen, la d’Ulriken és la menys visitada pels turistes. La majoria aposta per la muntanya de Floyen pel simple fet que el funicular que en poc més d’un parell de minuts escala els 350 metres de desnivell està als peus del port vell de Bergen, és a dir, del mundialment famós mercat del peix de la localitat noruega, al centre de la ciutat. No es pot negar que les vistes des de Floyen del nucli històric de Bergen i del fiord són espectaculars, però l’Ulriken és una altra cosa. També té les mateixes vistes –o potser millors– de la ciutat, ja que es troba una mica més allu-nyada de la costa, i també s’hi pot accedir en funicular, tot i que el punt de sortida està a una hora a peu del centre de Bergen. Però paga la pena l’esforç de desplaçar-s’hi i pujar al cim de la que és la més alta de les set muntanyes de la turística ciutat noruega, famosa per ser porta de sortida per explorar els fiords més espectaculars del país.
De civilització, a dalt de l’Ulriken, en trobem només la torre de telecomunicacions de la ciutat, un restaurant i un mirador per gaudir de les vistes. A partir d’aquí el visitant pot iniciar una sèrie de rutes que el portaran a diversos punts de la muntanya i fins i tot n’hi ha una que uneix Ulriken amb Floyen. Cinc hores de caminada amb unes vistes espectaculars. Però són les d’aquesta muntanya unes rutes més salvatges, amb pocs arbres, moltes pedres i de tant en tant algun petit llac on es pot trobar una caseta on els més afortunats poden passar el dia i la nit.

Cal tenir en compte que la majoria dels visitants que van a la muntanya Ulriken ho fan per fer senderisme. S’hi ha d’anar ben equipat i encara que sigui a l’estiu, abrigat. El temps al cim, que fa 643 metres, és molt impredectible i el mateix dia pots tenir sol, pluja o boira.
La majoria de les diferents rutes de senderisme parteixen de la terminal superior del telefèric de l’Ulriken. Hi ha senders per a tots els nivells de forma física, des de circuits curts fins a rutes que requereixen tot el dia. Rutes en què fàcilment no trobaràs ningú.


RECOMANEM

El mercat del peix. Conjuntament amb les cases de fusta de Bryggen, és el lloc més visitat de Bergen. Es pot menjar a totes hores i bona part dels venedors parlen espanyol i alguns català.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts