x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Wat Rong Khun

Un temple de ciència-ficció

Un temple de ciència-ficció

Un temple de ciència-ficció

Un temple de ciència-ficció

Alexandra Muratet
Actualitzada 16/08/2018 a les 10:04
Situat a Chiang Rai, al nord de Tailàndia, el Wat Rong Khun és el monument més excèntric del país. L’espectacularitat i originalitat del Temple Blanc, com és conegut internacionalment, fa que els visitants tinguin la sensació d’estar a una altra dimensió, a un lloc de culte on tot és diferent a allò que mostren els temples budistes que hi ha a Tailàndia. El Wat Rong Khun fa que la ficció i la religió es trobin. Fa que Buda comparteixi sala amb Pikachu, Harry Potter, Spiderman o Michael Jackson.
Es tracta d’un temple contemporani, budista i hinduista no ortodox, dissenyat pel pintor i arquitecte tailandès Charlermchai Kositpipat. L’exterior és completament blanc, fet que simbolitza la puresa de Buda i provoca una atmosfera de pau. Tot i que es va començar a construir l’any 1997, encara es troba en procés de desenvolupament i es calcula que s’acabi dintre de 50 anys. El projecte inicial tenia previst construir nou edificis, però el 5 de maig del 2014 un fort terratrèmol va sacsejar Chiang Rai i va ender­rocar gran part del temple, fet que va fer dubtar sobre la continuïtat de l’obra. Per accedir al Wat Rong Khun és obligatori travessar un pont envoltat per un centenar de mans (algunes d’elles amb les ungles pintades, i d’altres de famoses, com la de Terminator o Freddy Kruger) que simulen demanar als visitants que es quedin, que cedeixin a la temptació i que no arribin a les portes del cel, a l’Ubosot, la sala principal. Allà una estàtua de Buda, referent de la religió oriental, es troba envoltada per murals on es troben dibuixats personatges com Doraemon, Pokémon, o Anakin Skywalker, entre d’altres, i situacions reals com l’atac terrorista de l’11 de setembre del 2001. Una barreja de cultures que fa que els visitants s’adonin al 100% que estan en un temple de ciència-ficció.

Perdre’s en els jardins del Wat Rong Khun és una altra experiència. Objectes tenebrosos i estàtues de dimonis, calaveres i caps de personatges coneguts pengen dels arbres. Els lavabos són dins un gran edifici d’or i els donatius es converteixen en penjolls on els visitants escriuen desitjos que acaben formant arbres de metall.
 
RECOMANEM
El Temple Negre.

En direcció contrària al “Temple Blanc” es troba el Museu Baan Dam, un complex de cases que allotgen pells, òssos i restes d’animals.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts