Muralles de Dubrovnik

La muralla de 'Joc de Trons'

Muralles de Dubrovnik (Croàcia)Marc Basco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La bellesa de la ciutat de Dubrovnik, especialment de la seva part antiga, està totalment fora de dubte, de fet, està declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. I si a un lloc meravellós pel seu patrimoni se li afegeix una campanya de publicitat mundial com és convertir-se en una de les localitzacions de la popular sèrie Joc de Trons, el boom turístic està més que assegurat.

Entre tots els indrets que es poden visitar a la perla de l’Adriàtic n’hi ha un que no pot faltar per a algú que passi uns dies, o encara que sigui només unes hores, a Dubrovnik, la muralla. La Dubrovacke gradske zidine, el nom en croat, va començar a alçar-se al segle XIV, almenys l’actual, ja que durant el segle VIII se’n va començar a construir una de la qual gairebé no queden restes a Dubrovnik.

Al llarg de pràcticament dos quilòmetres, la muralla protegia el gran tresor que és la ciutat antiga de Dubrovnik, amb els seus carrers estrets amb escales interminables, i els característics colors taronja i blanc de les teulades i les parets dels privilegiats habitatges que hi ha en aquesta zona de la ciutat.

Fer la visita a peu al llarg de la muralla és pràcticament una obligació que costa uns 15 euros (al canvi), i que es pot fer en un temps d’entre una hora i mitja i dues hores. Això sí, entre les pedres, torres, fortaleses i portes que protegien la ciutat, i que van viure diversos bombardejos (els últims de Rússia el 1808, i per part de Iugoslàvia durant la guer­ra de la independència de Croàcia entre el 1991 i 1992), serà impossible no trobar-se amb turistes, i més si l’elecció temporal per visitar Dubrovnik és cap a l’estiu. Però el resultat paga la pena i les vistes que deixa el passeig per la muralla, tant de la ciutat vella des del punt més alt de la fortificació que s’enlaira fins als 25 metres, com les vistes que ofereix la ruta del mar Adriàtic, són imprescindibles si es visita la ciutat més turística del país.

Ah, i en el recorregut de dos quilòmetres per dintre de la muralla, també hi ha un bar amb ter­rassa, que mai va malament, i menys en aquestes èpoques de l’any.

Lovrijenac

Just al nord-oest de la ciutat s’aixeca el castell de Sant Llorenç, sobre un penya-segat de gairebé 40 metres d’altura amb unes vistes espectaculars.

tracking