Parc nacional Marino Ballena

Navegar amb balenes i dofins

Navegar amb balenes i dofinsElisenda Pallarés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Costa Rica és un paradís de la biodiversitat. Entre els seus atractius turístics més coneguts es troben el volcà Arenal, la localitat caribe­nya de Tortuguero o el parc nacional de Manuel Antonio, un lloc ideal per veure diferents espècies de primats. Si el visitant busca tranquil·litat, però, també pot trobar indrets poc coneguts i amb molt per veure i fer.

Al sud-est del país, a la costa del Pacífic, hi ha el parc nacional Marino Ballena. Les balenes geperudes recorren més de 20.000 quilòmetres per anar a parir en aquelles aigües càlides. Elles són les grans protagonistes del parc de l’agost al novembre (les que provenen de l’Antàrtida) i de desembre a l’abril (les d’Alaska). Diverses empreses locals ofereixen tours per albirar-les des d’una petita embarcació amb conductor i guia. Veure saltar aquest cetaci d’unes 30 tones de pes és tot un espectacle. Pot semblar perillós però els guies saben quan és segur apropar-s’hi sense que se sentin amenaçades. Quan tornen a submergir-se mouen la cua de dalt a baix. És com si diguessin adeu al visitant.

Durant el trajecte és molt comú tenir un grup de dofins seguint l’embarcació. I si es té sort , també es pot veure alguna tortuga llaüt nedant. A més, en passar pel costat de les illes Tres Hermanas el visitant pot observar una gran varietat d’aus marines. L’activitat inclou una parada per poder fer snorkel i nedar amb bancs de peixos, estrelles de mar i l’escull de corall al fons marí. Si es vol , també es pot fer submarinisme i veure de prop el tauró martell.

Marino Ballena va ser declarat parc nacional l’any 1992, amb l’objectiu de protegir les seves 5.160 hectàrees marines i 171 de terrestres. Les platges verges de construccions són un bon lloc per banyar-s’hi, tot i haver d’estar pendent dels corrents. Si es busquen bones onades per fer surf és millor anar a la platja de Dominical, a uns vint quilòmetres. Uvita és un municipi petit però disposa d’hotels per a tots els gustos. Els més luxosos estan a la muntanya, amb les millors vistes, i prop de la platja hi ha cabanyes de fusta molt assequibles. És un destí per gaudir de la natura i dir allò de pura vida!

RECOMANEM

La cua de la balena és un passadís enmig del mar que es forma de manera natural durant la marea baixa a causa de la sedimentació i que, casualment, recorda la cua d’aquest mamífer.

tracking