Ivan Domènech

“L'hospital d'Andorra m'ha deixat sorprès, és excel·lent”

Conveni amb el SAAS perquè els pacients puguin visitar-se al prestigiós centre mèdic català. Especialista en otorrinolaringologia i cirurgia de cap i coll, és professor associat de medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona i s’ha format en diversos hospitals dels Estats Units.

“L'hospital d'Andorra m'ha deixat sorprès, és excel·lent”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dexeus i el SASS han tancat recentment un conveni?

Sí, l’hem tancat de la mà dels doctors Piqué i Martínez Benazet, a qui abans de res vull agrair la confiança dipositada en nosaltres per formar part d’aquest projecte tan interessant. La idea és establir una base per treballar conjuntament tant amb els especialistes de l’hospital com amb els metges que estan convencionats a la CASS. Coordinar-nos amb pediatres, metges de família, otorrinos, etcètera, per oferir als pacients assistència mèdica directa i coordinada amb la màxima celeritat possible.

Tot en benefici del pacient.

El pacient andorrà tindrà d’aquesta manera una cobertura integral en al·lèrgia i en otorrinolaringologia, amb una línia de continuïtat i seguiment bidireccional Meritxell-Dexeus. La idea és poder coordinar-nos amb els nostres companys a Andorra, que són uns gran professionals, amb els quals ja hem començat a treballar plegats, podent aportar una medicina protocol·litzada en benefici no sols dels pacients, sinó també dels familiars. L’objectiu del conveni és poder treure el màxim partit de les dues institucions, posant-nos al servei de la gent d’Andorra.

Quan es va signar el conveni?

El conveni es va signar fa uns sis mesos, però ja fa un any que estem col·laborant. En aquest temps hem operat diversos pacients, alguns d’ells d’extrema gravetat, que ens han vingut derivats de diversos especialistes d’Andorra. En tots els casos el contacte entre nosaltres i els professionals d’Andorra ha estat directe. Es tracta d’un veritable treball en equip.

Abans del conveni els pacients andorrans que tenien alguna patologia greu d’aquesta especialitat també podien anar a tractar-se a centres de fora.

Sí, de fet els doctors Piqué i Martínez Benazet van contactar amb nosaltres després que un pacient oncològic, amb una situació molt complexa, va anar a l’hospital Dexeus, ja que requeria una cirurgia de rescat oncològic per un càncer de la cavitat oral amb persistència després del tractament amb quimioteràpia i la radioteràpia, i que a dia d’avui haig de dir que està perfecte. Ara està tot protocol·litzat i amb les mateixes condicions de cobertura de la CASS. Per al pacient és un benefici. Anirà a un lloc on no és més que una prolongació de la medicina d’Andorra a Barcelona. Abans això no succeïa sempre, perquè no hi havia aquesta coordinació.

Com veu l’hospital d’Andorra?

L’hospital, ara que l’he pogut conèixer, m’ha deixat gratament sorprès. És un hospital excel·lent amb prop de 200 llits i amb una UCI, per exemple, extraordinària. Estem coneixent grans professionals i la nostra il·lusió és poder treballar de forma coordinada i multidisciplinària amb tots els professional mèdics que ho considerin, per intentar proporcionar la millor medicina possible a la ciutadania andorrana.

tracking