Laura Riba

“Als turistes els molesta el trànsit i pagar per aparcar”

Informadora turística d’Andorra la Vella. 18 anys. Amb ganes de començar la universitat a Barcelona, treballa al juliol pel comú fent enquestes i ajudant els turistes. Vol graduar-se en Belles Arts i destaca el tracte de cara al públic.

“Als turistes els molesta el trànsit i pagar per aparcar”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any preparant la selectivitat i decideixes treballar en lloc de gaudir l’estiu?

Es poden fer les dues coses. Ja tinc preparat el viatge que faré a l’agost però ara, al juliol, vaig pensar que estaria molt bé tenir una feina com aquesta fins que comenci la universitat, el setembre vinent.

Què destacaries de la feina d’informadora turística?

Sempre he volgut dedicar-me a treballar de cara al públic i això m’ho permet. Havia pensat de buscar una botiga però en aquesta l’horari que tenim s’ajusta millor al que realment volia. Tinc les tardes lliures perquè pleguem a les tres i el sou està força bé.

Alguna cosa més?

Els idiomes. Com que treballo ajudant els turistes, tinc l’oportunitat de millorar els meus coneixements i, castellà i català a part, puc parlar freqüentment francès o anglès. A més, el portuguès no el domino però com que ells només parlen això també m’hi familiaritzo una mica (riu).

Com us distribuïu la feina?

Normalment treballem en parelles o en petits grups. Bàsicament el que fem és realitzar enquestes amb les tauletes que ens han donat per saber quines coses són les que més agraden els turistes, què canviarien o què destaquen. I si els veiem una mica perduts, també els ajudem a orientar-se.

Què és el que menys els agrada?

El que més els molesta és que s’hagi de pagar per aparcar i el trànsit, però en general estan contents. Una altra cosa que lamenten són les obres, encara que entenen que s’han de fer.

En l’àmbit personal, amb què et quedes d’aquesta feina?

Segurament amb els companys perquè a la majoria no els coneixia, però com que passem tantes hores junts al final acabes tenint una molt bona relació.

Repetiries l’any vinent?

La meva idea és anar als Estats Units i treballar de cangur o alguna cosa així per millorar el meu anglès, però si no pogués, sí que hi tornaria perquè aquesta feina m’està agradant molt.

Ara començaràs Belles Arts, què t’atrau d’aquesta carrera?

Al principi tenia molts dubtes i no em decidia entre Disseny, Història de l’Art o Belles Arts, fins que al final vaig veure que aquesta engloba una mica tot el que m’agrada. No tant per les sortides.

Creus que no en té gaires?

Sempre m’he vist dedicada a treballar de cara al públic, com ara fent Turisme o Història de l’Art, què em permetia treballar de guia turística en museus o esglésies, però també podré ser mestra. La carrera la faré per plaer.

I els teus plans passen per quedar-te a Andorra o a Barcelona?

M’agraden els dos llocs. Per una banda, gaudeixo molt de la tranquil·litat d’Andorra, però és clar que Barcelona també em crida molt l’atenció perquè és molt diferent del que conec i és atractiva.

tracking