Nico Rey

“Classificar-se per a la final seria molt gran”

Una promesa i tot un amant de l’adrenalina. 17 anys. Participarà per primera vegada a la Copa del Món de BTT que es disputa a la Massana aquesta setmana en la categoria júnior de descens, on espera ser el primer andorrà a arribar a la final.

“Classificar-se per a la final seria molt gran”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com et vas iniciar en el món de la BTT?

Tot va començar amb el meu pare, que va ser un dels que van construir el parc de BTT de Vallnord, i m’hi vaig iniciar amb ell. Al principi era una passió i ho feia per gaudir fins que vaig començar a fer car­reres per passar-ho encara millor, i també la competitivitat que hi ha amb l’altra gent i superar-te a tu mateix.

I què és el que et va atreure tant d’aquest esport?

Suposo que la llibertat que tens quan fas bici, i més en la nostra modalitat, que en qualsevol moment pots xocar contra un arbre i fer-te molt de mal. És aquest punt de llibertat però limitat per caure. I també l’adrenalina.

Tenies clar en tot moment que et tirava més el descens que el ‘cross-country’?

Sí. És a dir, faig entrenaments de cross-country i enduro, també, però no és ben bé el mateix. A mi no m’aporta el mateix que el descens.

Com afrontes la teva primera participació a la Copa del Món d’Andorra?

Amb moltes ganes. Fa unes setmanes vaig caure en una altra cursa i em vaig lesionar i no sabia si podria competir, però el doctor em va dir que finalment podria. Aquestes setmanes em van anar malament perquè vaig estar aturat, però a la vegada em van anar bé perquè ara tinc més ganes de fer-ho bé.

Quin és l’objectiu?

Primer de tot, classificar-me per a la final. De moment no hi ha hagut cap andorrà que ho hagi fet. Seria molt gran. I si ho faig, a la final aniria a donar-ho tot.

Sents pressió o més aviat motivació per ser-hi?

La pressió sempre hi és. No diré que no en sento cap perquè seria mentida. Estic al meu país i la gent em coneix. Però també hi ha les ganes de demostrar a la gent i a mi mateix que ho puc fer.

Què has fet per preparar-te per a aquesta Copa del Món?

Vam començar a l’hivern amb la pretemporada, al gimnàs i amb els entrenadors de la federació, que aquest any ens ha preparat molt bé a tots. Després, vam fer altres petites curses a fora perquè aquí encara hi havia neu. Vaig fer la meva primera Copa del Món a Croàcia, on malauradament vaig caure a les qualificacions, però vaig tenir bones sensacions i un bon ritme.

Quins altres reptes tindràs després de la cita d’Andorra?

Tenim previst anar a la Copa del Món de França i depèn de com vagi la d’aquí mirarem d’anar al Mundial de Suïssa amb tot l’equip d’Andorra.

Creus que és possible dedicar-te a aquest esport amb l’entorn que tenim aquí?

Sí i no. És molt difícil fer-ho i jo ara mateix estic aquí per passar-ho bé i òbviament per representar el país. Jo si pogués, encantat, però primer són els estudis.

tracking