ALBERT VILADRICH

“Mai hauria pensat que entrenaria a la lliga d'aquí”

Tota una vida lligada al futbol. Nascut a Solsona fa 35 anys, la propera temporada entrenarà la UE Santa Coloma de la Lliga Multisegur Assegurances, després de formar part del cos tècnic del seu germà Candi a l’FC Andorra enguany

Albert ViladrichM.G

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar en el món del futbol?

Des de molt jove, amb 16 anys, em vaig iniciar en el món de l’entrenament. He estat a cavall entre futbol i futbol sala, però sí que he estat tota la vida lligat a Solsona, perquè he estat deu anys com a director general del futbol base i també en els primers equips.

També havia jugat a futbol com molts entrenadors?

Sí, el que passa és que la vida em va portar a una altra branca i ho vaig haver de deixar bastant d’hora. Per qüestions diverses m’hi vaig reincorporar i ara en visc.

Vostè és de Solsona, el fet dels desplaçaments és el més complicat d’entrenar aquí?

Sí, sobretot en l’àmbit personal perquè tinc la feina allà i són molts quilòmetres. L’any passat potser es feia més amè per anar amb el meu germà i aprofitar el viatge per fer feina, però al final he acceptat perquè la proposta és atractiva.

Com va ser això de fer un tàndem amb el seu germà Candi a l’FC Andorra?

Sempre he estat primer entrenador, però mira, vam fer un equip molt maco amb ell, que no ho havíem fet mai, i l’experiència ha estat molt bona.

I la ‘separació’ d’ara?

Bé, perquè quasi mai havíem estat junts. Havíem col·laborat en el tema filial perquè ell estava al primer equip del Solsona i jo al segon, però cap problema, i no sé si en un futur ens tornarem a trobar. Per mi encantat.

Algun cop s’imaginava que entrenaria a la lliga andorrana?

No, la veritat és que no ho hauria pensat mai. És una lliga on mai m’hi havia imaginat, però estic encantat. Estant amb l’FC Andor­ra l’he descobert i crec que té els seus al·licients i per això soc aquí.

Ara que el coneix, com veu el futbol andorrà comparat amb els prejudicis que es poden tenir des de fora?

Té coses bones i dolentes com a tot arreu, però hem d’agafar les bones. Sí que és cert que és una lliga peculiar perquè pel fet d’enfrontar-te tantes vegades contra els mateixos rivals i als mateixos camps perds una mica el discurs de com pots motivar els jugadors, però al final tots tenim les mateixes normes i juguem al mateix, i es tracta d’intentar-ho fer millor que els rivals.

I què és el millor del futbol del país?

El fet de saber que pots jugar a Europa és un al·licient molt important.

Quina UE Santa Coloma veurem amb vostè a la banqueta?

Espero que sigui, per damunt de tot, competitiva. A mi no m’agrada perdre i aquí hem de donar-ho tot. A partir d’aquí, nosaltres intentarem fer un futbol atractiu i fer-ho millor que el rival, a més d’intentar innovar cada jornada que passi.

tracking