Albert Soley

“Per a mi, l'Spartan Andorra és la millor, sense dubte”

Un autèntic enamorat de les curses d’obstacles 30 anys. De Bigues i Riells, fa dos anys va provar l’Spartan Race d’Andorra i des de llavors n’ha fet més de 20. El cap de setmana passat va assolir la victòria en els recorreguts Beast i Super

Albert Soley, corredor d'Spartans i electricistaM.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què era especial guanyar a Andorra per a vostè?

Primer de tot, Andor­ra sempre m’ha agradat molt i quan puc m’escapo cap aquí per entrenar, tant per anar en bicicleta com per córrer. I també perquè fa dos anys va ser on vaig fer la meva primera Spartan i la vaig guanyar, i allà ja va començar tota aquesta història. Córrer a Andor­ra per a mi és com córrer a casa. M’agrada molt.

També va competir en l’Europeu de l’any passat.

Va ser una cursa molt dura, amb corredors de tot Europa. Vaig poder guanyar la carrera, però quan van fer la revisió de les proves que havíem fet em van penalitzar. Hi va haver una mica d’enrenou i al final vaig fer segon. Tenia una mica l’espina clavada de l’any passat.

Què va sentir en guanyar les dues curses, sobretot la Beast?

Va ser una de les proves més dures que he fet mai. Vaig arribar al límit perquè els últims quilòmetres se’m van fer molt durs i estava bastant cansat. Al final vaig poder arribar i aconseguir el triomf.

Què té aquest tipus de curses que provoquen tanta addició i genera tants adeptes?

Jo crec que curses de córrer o de bicicleta n’hi ha moltes, i aquestes s’estan ficant de moda perquè és un gran repte acabar-les. Jo crec que una cursa de córrer tot­hom la pot fer al seu ritme, si no és d’ultra distància, i aquestes has de córrer i superar obstacles que no són fàcils. Poder-la acabar és un repte per a la gent i això fa que la gent s’enganxi i els agradi.

Ve d’algun altre esport?

Jo competia en triatló. Aquestes curses em cridaven l’atenció i per tema del temps i de la feina vaig haver de deixar les altres competicions i vaig començar a provar amb aquestes curses. La primera em va enganxar i des de llavors no he deixat de fer-les.

És possible dedicar-se només a fer Spartans si tens un nivell molt alt?

Aquí és molt complicat poder viure d’això. Tinc entès que als Estats Units els bons sí que viuen d’això, però penso que aquí és impossible. O tens la sort d’un patrocinador molt bo al darrere o és impossible.

Vostè que n’ha fet tantes, en quin lloc situaria l’Spartan d’Andorra en un rànquing?

Per a mi és la primera. És la meva preferida, una de les més maques i dures de totes. Per a mi és la millor sense cap mena de dubte.

Per què recomanaria fer-la?

Perquè és un lloc molt maco i que no trobes a cap altre lloc, amb aquestes muntanyes tan impressionants com teniu a Andorra. Penso que és un indret immillorable per fer la carrera i està molt ben organitzada. Jo diria a la gent que sí que és cert que s’ha de venir molt més preparat, perquè és més dura del normal, però com a lloc i tot és perfecta.

tracking