Isidre Bartumeu

“Noto com em pressionen per fer un tipus de vídeo”

És el youtuber andorrà amb més seguidors. 17 anys. A punt de marxar a estudiar a Barcelona, té molt clar que la innovació i les noves tecnologies són el seu futur. Té milers de ‘followers’ gràcies als vídeos que penja amb el patinet.

“Noto com em pressionen per fer un tipus de vídeo”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vostè té 72.800 seguidors a YouTube, gairebé la població de tot el país.

Sí que es podria fer la broma, però evidentment la majoria dels seguidors que tinc no són d’aquí, encara que tampoc m’ho explico, francament. Vaig fer fortuna amb els meus vídeos amb el patinet i per això ara soc el youtuber andorrà amb més seguidors.

Youtuber andorrà és una bona matisació.

Sí, perquè des de fa temps han vingut molts youtubers espanyols a residir aquí. No els conec gaire ni crec que ens fem la competència. És més, crec que amb les seves fotos d’Instagram fan molt bé al país i fan que moltes persones que els segueixen vulguin venir aquí també.

En què es diferencia d’ells?

Principalment en el tipus de contingut que pengem. Ells es dediquen als videojocs i jo en canvi, al patinet. També vaig començar així, però crec que amb l’esport transmeto uns valors que no faria assegut al sofà.

Se sent exigit a penjar cada cop més vídeos?

Puc arribar a entendre la situació que ha passat per exemple el Rubius. Ell és el més seguit en llengua castellana, el paren pel car­rer, saben on viu i a vegades aquesta situació pot generar estrès. A mi evidentment no m’ha passat, però sí que noto com els meus seguidors em pressionen a fer un tipus de vídeo concret.

A què es refereix. Vol dir que li agradaria fer altres coses?

Sí que m’agradaria obrir-me cap a un altre tipus de continguts. Tinc més interessos a part de patinar, i quan penjo un vídeo d’altres temes la gent em segueix reclamant el mateix.

Pensa seguir com a youtuber?

Sí que m’agrada, però tot just he acabat el batxillerat i estic a punt de començar a Esade la carrera d’Administració i Direcció d’Empreses. Soc conscient que quan estigui a la universitat no podré seguir el ritme actual, així que hauré de trobar una manera de gestionar-ho.

Com vol encarar la seva vida professional?

Doncs vull enfocar-la cap a les noves tecnologies i la innovació. Actualment el món econòmic gira sobre aquests eixos, i jo em considero una persona creativa i crec que puc tenir el mateix èxit que he tingut amb YouTube.

Encara no m’ha dit com va aconseguir tants seguidors sent tan jove i d’un país petit.

És que jo tampoc ho sé ben bé. Sé que vaig marxar l’estiu passat als Estats Units per aprendre anglès. A mi ja m’agradava el patinet, i vaig començar a practicar i a penjar molts vídeos de manera constant, i molta gent de llatinoamèrica em va començar a seguir.

Sigui sincer, què va aprendre més, anglès o patinet?

Patinet, sense dubte. (Riu).

tracking