Manel Amorim

“En política s'han de defensar els drets de cadascú”

Li agrada la política i voldria dedicar-s’hi en un futur. Té 14 anys i cursa tercer d’ESO. Fruit del seu interès pel món polític, assisteix a sessions del Consell General i acudeix a les reunions de poble organitzades pels partits.

“En política s'han de defensar els drets de cadascú”E.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de quan tens interès per la política?

Fa un any i escaig, va començar tot amb el tema de Catalunya. Em va interessar el tema i em vaig començar a informar. Després, vaig anar al Consell de joves, em van explicar que hi havia reunions de poble dels partits i que es podia parlar també del que passava a Andorra. A partir d’aquí em vaig començar a interessar en part per la política andorrana.

En què et fixaves del cas català?

Primer, em vaig interessar per la situació que hi havia en general i a partir d’aquí, també vaig poder veure la manera més concreta com funciona el Parlament català i l’Estat espanyol.

T’agradaria dedicar-te a la política?

Sí,m’agradaria dedicar-m’hi. Més endavant, voldria estudiar Ciències Polítiques i a partir d’aquí passarà el que hagi de passar.

I aquest contacte amb els diferents polítics, què t’aporta?

Primer, saber millor el que passa a Andorra, adonar-me què s’aprova i quines situacions es donen. Ara, per exemple, he seguit el tema de Funció Pública ja que he aprofundit més. Abans m’ho havien explicat per sobre i ara he vist els aspectes positius i negatius, i a partir d’això es pot fer debat polític.

Quantes vegades has anat al Consell General?

Un cop, la primera vegada que vaig intentar-ho hi havia els funcionaris manifestant-se i no hi vaig poder entrar, però vaig tenir l’oportunitat de participar al Consell de joves.

I com et vas notar quan vas participar per primer cop al Consell de joves?

Em va agradar perquè vaig poder escoltar tothom. No era del tot vinculant però motivava a fer més esdeveniments i a participar més activament en l’activitat política.

Quan expliques que vols ser polític, què et diuen?

Crec que la imatge de la política està una mica degradada per culpa d’uns quants, i a partir d’aquí tothom pensa que els polítics són lladres o mentiders. Molta gent em diu que no robi si soc polític. No em diuen cap part bona de la política i sempre m’intenten donar la part més pessimista. Jo sempre he intentat donar la imatge que la política és un món on s’han de defensar els drets de cadascú, i a partir d’aquí tirar endavant els països i el món.

De quina manera esperes les eleccions que tindran lloc a Andorra?

No tinc interès perquè guanyi cap partit en concret, però sí que voldria que el que guanyi ho faci sense majoria absoluta perquè a partir d’aquí haurà de parlar amb els altres partits. No haurà de tenir una actitud de tirar-ho tot endavant sense la necessitat de ningú. A partir d’aquí, hauran de parlar amb la resta de partits per aprovar les seves lleis i fer polítiques de país.

tracking