MARC GASA

“Tenir tants professionals aquí és positiu i un al·licient”

A punt de fer 20 anys, compagina el ciclisme amb els estudis És un dels tres seleccionats pel Comitè Olímpic Andorrà per a la prova de ciclisme dels Jocs del Mediterrani de Tarragona, que es faran entre el 22 de juny i l’1 de juliol a la ciutat catalana

Marc GasaM. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Què significa per a vostè ser un dels representants als Jocs del Mediterrani de Tarragona?
És un honor perquè sempre he volgut representar el país en una competició com aquesta o en qualsevol altra. És molt gratificant per a un atleta.
Té alguna referència del recor­regut que es trobarà?
Vam anar a reconèixer-lo fa dues setmanes. És molt dur, amb pujades i baixades tota l’estona, i crec que es pot adaptar bé a les nostres característiques perquè té força ports.
Li han marcat algun objectiu des de la federació o el COA?
Des de la federació no me n’han marcat cap. Però personalment, m’agradaria acabar-la dintre del control, que crec que ja seria una molt bona marca tenint en compte el nivell que hi ha. I a partir d’aquí, tot el que pugui venir serà benvingut.
Esperava ser un dels tres ciclistes seleccionats, juntament amb Samu Ponce i Òscar Cabanas?
La veritat és que no. Em vaig alegrar quan m’ho van dir en veure que tot l’entrenament i totes les hores que hi dediquem tenen el seu fruit.
Què representa per als corredors del país la creació de l’MVK*25-ACA, impulsat per Maverick Viñales?
És una gran oportunitat per a nosaltres, i especialment per a la gent jove, perquè podem competir en l’àmbit català i fins i tot fer alguna volta en altres llocs, ja que sense aquest equip hauria estat més difícil.

Quin balanç fa de la temporada fins ara?
Sempre es pot fer millor, però aquest és un any per obtenir experiència, veure quin era el nivell i on estic. Considero que el balanç és prou positiu.
Com influeix el fet de tenir tants ciclistes professionals al país?
És molt positiu perquè sempre és un al·licient sortir a entrenar i trobar-te la gent que després veus per la televisió corrent el Tour de França, la Vuelta a Espanya o altres grans curses.
És fàcil compaginar el ciclisme amb els estudis?
Si t’organitzes bé, al final tens temps per a tot. Al final és qüestió d’organitzar-te i tens temps per fer-ho.
Com va començar en el món de la bici?
Doncs al poble amb els meus amics.
I com va ser això?
De petits tots sortien en bici de muntanya, i després se’n van comprar una de carretera, i jo també. Vam començar a sortir i així m’he aficionant cada any més.
Fa algun altre esport?
Ara no, però abans feia esquí de muntanya i curses de muntanya.
tracking