Pol Martos

“M'agradaria seguir els passos de Guille Colom”

Té 15 anys i estudia a l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma. Juga a la base del MoraBanc Andorra i és l’autor del Brut, la nova mascota del club tricolor que va ser escollida en un concurs entre els escolars del país organitzat per l’entitat i Pyrénées

“M'agradaria seguir els passos de Guille Colom”BCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es va decidir a participar en el concurs?

A mi m’agrada molt el bàsquet i jugo a la base del club, i quan em van dir que es faria el concurs vaig pensar que no tenia res a perdre i em vaig animar.

I la idea del Brut, d’on va sortir?

Vaig buscar algun animal de muntanya que representés una mica el Mai Por, i havia pensat en un cérvol o alguna cosa així, però com no soc gaire bo dibuixant i era difícil, no vaig veure que tingués el puntet de brutalitat del Mai Por. Després estava veient una pel·lícula amb el meu germà petit on sortia una espècie de ieti blau i vaig dir, i si provés de fer-lo? I va anar bé.

El nom va ser cosa seva?

No, jo li havia posat Titu (de titular), però al final li van posar Brut, que també m’agrada i està bé.

A més del cérvol i el ieti, havia pensat en algun altre animal?

També havia pensat en un isard, o una marmota, però aquest últim vaig decidir que ni de broma.

S’esperava guanyar?

Sincerament, no pensava ni que passaria a la segona ronda. Però un cop allà vaig veure que potser hi havia possibilitats.

I com va reaccionar quan li van dir que era el guanyador?

No m’ho van dir directament, van trucar a l’escola des de Pyrénées i la directora va parlar amb la meva mare sense dir-me res. Jo vaig anar al partit amb alguns amics, i quan van dir que presentaven la mascota, em deien que la meva no guanyaria perquè el dibuix era molt lleig, i quan vaig veure entrar el Brut va ser espectacular i jo estava pels núvols.

Té pensat en un futur seguir lligat al món del disseny?

No, ha estat una costa totalment puntual perquè això del dibuix no és el meu fort.

Juga a la base del MoraBanc, quin és el seu ídol de l’equip?

Ídol no t’ho sabria dir, però a mi m’agradaria seguir els passos de Guille Colom, que també és de la base. Després hi ha jugadors que m’agraden molt, com el Jaime Fernández i l’Albicy, perquè jo quan jugo també ho faig de base i m’agrada com dominen el joc.

El Brut es va estrenar amb victòria, com veu el duel de demà contra el València?

No ho sé, però sí ha de ser un amulet, per mi encantat.

El MoraBanc Andorra es va classificar matemàticament per al play-off a dues jornades per al final. Fins on creu que pot arribar enguany?

Crec que si acabem sisens, setens o vuitens ho tenim molt complicat per passar de ronda. A mi m’agradaria la combinació de resultats que ens deixaria cinquens, i que ja m’he llegit uns quants cops. Si és així, jugarem play-off contra el València, i crec que si arriba aquesta opció tindrem possibilitats de passar de ronda, si és alguna de les altres, ho veig més difícil.

tracking