Verònica Pérez

“La dansa hauria de tenir més pes dins la societat”

Passió i constància per convertir la dansa en la seva professió. Es dedica al ball des de ben petita i amb motiu del Dia mundial de la dansa l’escola que codirigeix ofereix un seguit d’activitats a la plaça Guillemó (11 hores).

“La dansa hauria de tenir més pes dins la societat”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va començar a ballar?

Vaig començar quan era petita; amb sis o set anys li vaig demanar a la mare que volia fer dansa. Aleshores no sabia ben bé què era però tenia ganes de ballar. Vaig començar amb dansa clàssica, a poc a poc vaig avançar cap a contemporània, i després vaig passar a la dansa moderna i urbana.

Com va començar l’escola Líquid Dansa?

L’escola deu fer uns 14 anys que està muntada i va ser un moment en què la nostra professora volia fer un relleu, ens vam trobar amb la Mònica (l’altra codirectora), els nostres pares eren amics de joves, ens coneixíem de dansa i de fora, ens vam embolicar la manta al cap, a poc a poc vam anar fent i vam anar fent fins que han anat sortint les coses.

En què consistirà l’espectacle de la plaça Guillemó?

Tenim pensat fer una festa! La idea és ajuntar les diferents escoles de dansa per fer exhibicions, intercanvi de tallers, que els alumnes es coneguin. La dansa no és només per als escenaris, també és per al carrer i el Dia mundial de la dansa és una bona manera d’apropar-la a la gent i sorprendre-la. A Andorra sempre hi ha ganes de ballar!

Com veu la dansa a Andorra?

Si un andorrà vol ser ballarí professional ha de marxar a fora. Els alumnes que tenim que s’hi han volgut dedicar han marxat després del batxillerat. Si es volen dedicar més al jazz, poden anar a França, allà es poden treure una carrera de ballarins, però en danses urbanes i contemporànies van més cap a Barcelona.

Considera que està infravalorada la dansa?

Infravalorada potser tampoc, penso que és en general el món artístic a vegades es deixa de costat. No vivim de l’aire, necessitem treballar i diners com a qualsevol feina. És cert que és molt passional el que fem, però és una feina, ens formem, són hores i ens agrada viure d’això.

Què caldria canviar?

Crec que la dansa hauria de tenir més pes dins la societat, per exemple dins l’educació a les escoles. La dansa aporta moltes coses: aporta treball del cos perquè l’has de conèixer bé, també hi ha una part de psicomotricitat, de coordinació, aporta sensibilitat i molt més!

Sensibilitat?

Sí, t’has d’expressar amb el teu cos o amb el teu moviment, ja sigui amb música, amb paraules amb el silenci... La dansa t’allibera pel que fa al moviment, a la creativitat i et deixa fluir amb totes les emocions.

Què sent vostè quan balla?

Jo, com molts ballarins, vaig començar amb Michael Jackson. Quan ballo m’ho passo bé i sento que soc jo mateixa, sempre ha sigut igual.

tracking