Josep Maria López

“Per cada escena podíem trigar dues o tres hores”

Va participar com a extra a la sèrie ‘Félix’. 49 anys. Entrava a casa seva quan la directora adjunta del rodatge el va aturar per dir-li que el necessitaven per a una escena. Es plantejaria repetir l’experiència.

“Per cada escena podíem trigar dues o tres hores”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vostè només volia entrar a casa i de cop es veu posant pau entre Leonardo Sbaraglia i Pere Arquillué.

Va ser una anècdota molt curiosa perquè estaven rodant just sota de casa i un dia que jo hi entrava dues noies em van aturar dient-me: "Què fas aquesta tarda? Et necessitem sí o sí per al rodatge!"

I no s’ho va pensar.

Mai m’havia plantejat fer d’extra enlloc perquè no m’interessava i també perquè no tenia temps, però quan em van venir a buscar em va picar el cuquet i va ser una experiència molt divertida.

I va conèixer els protagonistes.

De fet no, encara que sí que vaig assajar amb ells. Jo feia de policia a l’escena final i mentre ells parlaven amb el Cesc (Gay) sobre com aniria la baralla, el Pere Arquillué em va cridar per provar alguns dels gestos que faria perquè jo els havia de separar. Va ser l’únic contacte que hi vaig tenir.

També va fer de vianant.

En total vaig participar en set escenes, quatre de policia i tres de vianant. Suposo que li vaig caure bé a l’adjunta de direcció perquè quan alguns del càsting em volien eliminar de les noves escenes ella sempre m’agafava del braç i em deia que em volia a mi.

En quin dels dos papers es va sentir més còmode?

Va ser més divertit fer de policia perquè tens més moviment i no has d’estar dret fent veure que parles amb una persona durant hores. Fent de policia vaig intervenir en escenes més importants i vaig sortir més vegades (riu).

Eren llargues les jornades de rodatge?

Només hi vaig anar dos dies perquè el tercer, que també em volien, ja tenia reunions programades a la feina, però els altres dos hi vaig estar entre 12 i 16 hores. Pensa que per cada escena podíem trigar entre dues i tres hores i que això després, en pantalla, es redueix a tres o quatre minuts.

Era disciplinat o van haver de repetir preses per vostè?

Al contrari. Ja li dic que em demanaven que fes més escenes. Recordo que a la primera que vaig fer estava molt pendent de com es feien les coses i com les volien, i algú s’hi va fixar i li va agradar.

Ja signa autògrafs pel carrer?

No encara (riu). De moment només els amics i familiars m’han trucat per dir-me que em van veure a la sèrie. Jo per això tinc apuntat cada minutatge on surto, per recordar aquesta experiència.

Ha vist ‘Félix’? Li ha agradat?

Sí, sí. L’he vist sencera i sí que m’ho vaig passar molt bé, sobretot a partir del segon episodi. Una altra cosa és la fidelitat històrica, ja que apareix un bordell i aquí, a Andorra, no existeixen.

En cas de segona temporada, repetiria experiència o voldria més protagonisme?

Home, ben pensat potser sí que m’animaria a postular-me per tenir un petit paper amb diàleg. Jo m’ho vaig passar bé fent d’extra i estava encantat que cada vegada em demanessin més escenes.

tracking