ANNABEL LLEVOT

“Crec que trigarem a veure una dona presidint un gran club d'Europa”

Dona amb responsabilitat al futbol. Ve del món del dret, des de fa tres anys és la directora general del club més llorejat del país i està habituada a reunir-se amb els homes més poderosos d’Europa en l’àmbit futbolístic

“Crec que trigarem a veure una dona presidint un gran club d'Europa”ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va començar el seu vincle amb l’esport?

Vaig començar amb la federació ajudant en les traduccions dels cursos de la UEFA i a poc a poc vaig anar coneixent gent del futbol del país. Vaig estar quatre anys compaginant-ho mentre treballava a Espanya en el món del dret i ho feia en temps extra, fins que la situació va anar evolucionant i vaig decidir venir aquí definitivament.

És de les poques dones amb responsabilitat entre els clubs andorrans. Li va sorprendre quan la van proposar per al càrrec?

No, perquè va ser tot molt progressiu. Vaig començar en el tema europeu i la situació va anar avançant, però és cert que aquí hi ha poques dones amb càrrecs de responsabilitat. Sí que se’n veuen que en tinguin més sectorials, però quant a direcció encara no.

Creu que trigarem gaire a veure alguna dona presidint un gran club d'Europa?

Crec que sí. Però quan passi m’agradaria que no fos només un càr­rec nominatiu, sinó que tingués poder quant a la presa de decisions, que hi hagi una igualtat real i que no sigui només aparença.

Vostè va a moltes reunions de l’ECA (Associació de Clubs Europeus). Com està la situació en l’àmbit continental?

En continuem sent molt poques. Potser als clubs sí que hi ha dones, però amb càrrecs de menys importància i poques que representin els clubs.

Els directius europeus se sorprenen de veure una dona dirigint un club?

Ara ja no perquè fa molt que ens coneixem, però a l’inici, sí. Era sorprenent pel tema andorrà, que encara no es coneixia gaire en l’àmbit europeu, i també pel tema de ser dona. Des del 2012 que vaig a aquestes reunions i ara ja ens coneixen i saben com funciona la nostra lliga.

S’ha sentit discriminada en algun moment en aquest tipus de reunions pel fet de ser dona?

La veritat és que no. El que sí que passava és que els semblava curiós veure una dona representant un equip de futbol a Europa, això demostra que no existeix una igualtat en aquest món i que encara estem lluny d’on hauríem d’estar el 2018.

Com veu l’estat actual del futbol al Principat?

Hi ha hagut una evolució molt ràpida i positiva. El futbol havia estat molts anys quasi d’aficionats, i ara anem a Europa a competir i som més ambiciosos. Molts equips ja tenen alguns jugadors professionals.

El Vall Banc FC Santa Coloma acumula quatre lligues seguides. Arribarà la cinquena?

És l’objectiu, però no serà gens fàcil perquè la resta de clubs també es reforcen i hi ha molta competitivitat.

Què opina dels canvis que hi haurà a la prèvia de la Champions?

Serà important perquè els clubs que eliminin de la Champions, passaran a jugar també la prèvia de l’Europa League i es garanteixen dos partits més.

tracking