Rui Felipe

“M'agrada venir aquí perquè faig moltes coses diferents”

Estudiant que trenca barreres. 19 anys, d’Escaldes-Engordany. És un dels primers alumnes del nou programa d’atenció individualitzada per a persones amb discapacitat del grup jove ocupacional.

“M'agrada venir aquí perquè faig moltes coses diferents”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan va arribar a l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell?

Vaig arribar-hi a l’octubre. A l’altra escola, l’obligatòria, ja havia acabat i allà feia tasques d’ajudar, però era més avorrida.

Més avorrida?

M’agrada més venir aquí perquè faig moltes coses diferents. Fem sortides, tallers, anem a comprar. És una altra manera de fer.

Què fa dilluns quan hi arriba?

Quan arribo, doncs deixo les coses. També soc l’encarregat de posar la data, cada dia quan entro l’escric a la pissarra. Després fem grups i ens expliquen les activitats de la setmana. També podem proposar coses. I després anem a fer dansa.

I com ho porta això de ballar, com se li dona?

Bé! (riu). Anem a Líquid Dansa, a Illa Carlemany, i ballem tota mena d’estils amb els monitors. A més a més, anem fins allà amb autobús, és molt divertit perquè parlem amb la gent.

Cada dia és diferent?

Sí, dimarts al matí fem teatre, que també m’agrada molt! Ho faig perquè faig l’itinerari artístic, però a les tardes treballo al col·legi Janer amb un company de classe, en Rubén, i la Núria, que és molt guapa, també ve (riu).

Li agrada el que fa?

Sí, m’agrada molt perquè apilono les fulles del bosc, netejo el pati, i ho posem tot en ordre. Treballo una hora, de 15.30 a 16.30 tots els dimarts i els dijous. A vegades fa una mica de fred, sobretot ens hem d’abrigar a l’hivern.

Què ha après des que va arribar a l’escola Meritxell?

Moltes coses! Els dimecres aprenem orientació, a mirar mapes, línies de transport. Si passa l’autobús i no el parem, doncs no s’atura. Nosaltres preparem totes les sortides.

Han anat a molts llocs?

Sí, hem anat al Museu Thyssen, també hem anat a Encamp, també al Museu de l’Automòbil a Andorra la Vella. Ara hem proposat anar a la muntanya, a un refugi, però ens han dit que hem d’esperar que faci més bon temps.

Quines són les activitats que li agraden més?

M’agrada tot! Sobretot m’agrada anar a ballar i els divendres m’agrada quan venen els dos gossos, la Meli i la Lluna. Fem activitats i quan es porten bé els donem premis.

Què és el que menys li agrada?

M’agrada tot (riu). Bé, dimarts a la tarda fem activitats de pensar... L’altre dia vam anar a comprar però a mi això dels euros no m’agrada gaire perquè és molt difícil.

Amb els companys de classe com va?

Molt bé, a classe som molts, gairebé trenta! Sempre ens ajudem tots entre tots. Jo m’assec sempre al costat de les meves amigues! (riu) Són la Paula, la Laura i amb la Janet.

tracking