Adrià Gutiérrez

“Molts andorrans encara conserven el cotxe de l'avi”

28 anys. Té afició als cotxes clàssics i s’estrena a la junta de l’AAVA. Electricista de professió i apassionat dels clàssics, explica que l’amor compartit pels vehicles antics és capaç de crear forts lligams entre aquells que hi són aficionats.

“Molts andorrans encara conserven el cotxe de l'avi”P. M. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com es va aficionar als cotxes clàssics?

Em ve de família, sempre hem tingut clàssics a casa i sempre se n’han explicat anècdotes. Cada cotxe té la seva petita història, són vehicles molt estimats.

Quin va ser el primer clàssic amb què va tenir contacte?

El del meu cosí, que tenia un mini 1000. Però els meus pares ja van fer el viatge de nuvis amb un cotxe clàssic de la família.

Vostè té 28 anys. És una de les persones més joves de la junta?

Sí. Tot i que a la junta de l’AAVA són pioners quant a escollir gent jove. Ara hi hem entrat dos joves i hi ha un altre noi, el Miquel, que ja hi era. El món dels cotxes clàssics és encara de persones grans, i crec que la nova generació ha de donar suport als més veterans.

Quines són les activitats que fan des de l’entitat?

A partir de l’assemblea general que es fa el febrer, cada mes fem una sortida. Ara al març tenim una calçotada, i a l’abril es fa una sortida de motos clàssiques. Cada any escollim un lloc per descobrir-hi els trets culturals i gastronòmics, i també tot el que són exposicions i museus de clàssics. Al maig també hi ha la trobada internacional del Weekend, amb la que es concentraran a Encamp un centenar de clàssics.

On aniran enguany quan viatgin fora d’Andorra?

A Tarragona. L’11 de març obrirem la temporada amb una calçotada i anirem a una col·lecció privada a Masllorenç. A l’abril, tocarà descobrir el Port de Tarragona i hi exposarem els cotxes.

Quin és l’objectiu de les visites?

Per exemple, a Tarragona, l’àrea de Turisme de l’ajuntament farà saber que hi ha aquesta exposició provinent d’Andorra al port perquè es pugui visitar. La nostra feina és promoure la cultura del vehicle clàssic i antic allà on anem.

Quants cotxes clàssics diria que hi ha a Andorra?

A Andorra, els cotxes clàssics són l’11% de tot el parc mòbil nacional. Només a l’AAVA tenim uns 300 socis i un parc mòbil censat de més de mil vehicles. Els més antics són dels anys 20.

En són molts.

Sí. A la Federació Internacional de Vehicles Antics (FIVA) els sorprèn en positiu la feina que fem a nivell de la promoció de la cultura del vehicle antic. Econòmicament el país sempre ha sigut benestant, i això fa que moltíssims andorrans encara conservin i hagin restaurat el cotxe de l’avi, o del pare. Una de les coses que demana l’AAVA és que els cotxes estiguin impecablement restaurats.

Quin cotxe té vostè?

Un escarabat. La persona que me’l va vendre és de Granada, com el meu pare, i vam crear un vincle, després fins i tot em va enviar una bossa de taronges (riu).

tracking