Elisabet Merino

"Acabaràs amb agulletes fins i tot a les pestanyes"

Ensenya Pilates SUP Beach. Té 33 anys. La passió per l’esport la va portar a patentar una disciplina que combina pilates, ioga i fitnes sobre una taula de ‘paddle’. Ofereix una ‘masterclass’ avui a Caldea

"Acabaràs amb agulletes fins i tot a les pestanyes"E.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ràpidament, en què consisteix el Pilates SUP Beach?

És una disciplina que vaig patentar a Europa i que mescla exercicis de pilates, ioga i fitnes. Vaig tenir la idea de fer-ho sobre l’aigua, sobre una taula de paddle, i el fet de no tenir un equilibri perfecte et fa treballar fibres internes que no tocaries en exercicis sobre el terra.

Fer els exercicis sobre una taula sembla inestable.

Això és el que busquem. És una manera de reptar el nostre propi cos. El fet de no estar en una superfície estable fa que el cervell s’activi més i el cos utilitzi músculs que normalment no necessitaríem. A més, el fet d’estar sobre l’aigua activa les endorfines de la felicitat.

Sembla una disciplina molt bucòlica. Estan sobre l’aigua, fent estiraments i poc esforç, oi?

Poc esforç? Qualsevol persona que vingui a una de les sessions de 50 minuts que fem, tindrà agulletes fins i tot a les pestanyes. M’agrada molt el pilates, i sobretot treballem la zona de les abdominals, així que la càrrega de treball és considerable.

Però les ‘masterclass’ que ofereix a Caldea són de 20 minuts. Tot controlat, oi?

Les sessions que farem avui són una mostra del que podem arribar a fer en una classe normal, així que patiràs igualment. (Riu).

No és la primera vegada que fa classes a Caldea.

Estic molt contenta perquè vaig venir a fer aquestes demostracions fa uns mesos i van agradar tant que la gent va demanar que es tornessin a repetir, així que em van cridar perquè els fes formació als seus monitors. També n’he fet a Barcelona, Eivissa i Màlaga, i fins i tot he cruzado el charco, a Panamà.

Veia la gent motivada per fer equilibris sobre una taula?

Va anar superbé. És cert que la gent al principi em mirava amb cara de boja, però un cop vam començar la sessió es van deixar anar i vam tenir un feedback molt positiu. Els va agradar molt.

Reconegui’m que és una disciplina esportiva que pot ser una mica estranya.

Cada vegada hi ha més gent que la practica i clubs esportius que l’ofereixen. Pensa que combina el millor de l’activitat esportiva amb un paisatge meravellós com és el mar. Cert, però, que a una piscina perd part de la màgia.

Li va costar gaire desenvolupar el pla d’entrenament?

Va ser un dels meus objectius principals perquè no volia que la gent s’ho prengués a catxondeo. Aporta un benefici real i el treball físic que es fa et permet evolucionar físicament però també mentalment, de seguida.

Beneficis mentals també?

Per descomptat. Pensa que treballem a la natura, sobre l’aigua, alliberem l’estrès i tothom surt més feliç. El treball psicològic també és molt important.

Competirà en Bikini Fitness?

Sí però de moment només m’estic preparant. Soc una friqui dels esports i aquesta és la modalitat més baixa del fitnes.

tracking