John Michael Reyes

“Innovar vol dir no tenir por a provar noves idees”

Estudia Enginyeria Mecànica a la millor universitat del món. Va néixer el 1997 a Austin (EUA). Durant tres setmanes imparteix classes als alumnes de batxillerat del col·legi Sant Ermengol a través del programa MISTI.

“Innovar vol dir no tenir por a provar noves idees”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per les aules del MIT han passat més de vuitanta Premis Nobel, personalitats com Noam Chomsky o Bill Gates. Què significa ser alumne d’aquesta universitat?

És un gran honor tant acadèmic com personal poder ser membre de la comunitat del MIT. Vull seguir els passos dels genis que han passat per la meva universitat, com el matemàtic Norbert Wiener, i en un futur poder inscriure el meu nom al seu costat.

Al MIT treballen molt el desenvolupament de projectes innovadors. Què vol dir aquest concepte?

La innovació és aconseguir fer allò que abans s’havia vist com a impossible, trobar noves solucions a problemes que han existit durant molt de temps. Però no és fàcil, per poder-ho fer s’ha de tenir una mentalitat oberta i així poder veure la resposta que ningú havia vist a una pregunta que tot­hom ja s’havia fet.

Aleshores, es neix amb una mentalitat innovadora?

Personalment crec que molta gent pot convertir-se en innovadora si ho treballa. És evident que no tothom neix amb una mentalitat innovadora, però això no significa que qui desenvolupi la seva idea i tiri endavant un projecte no pugui aconseguir grans resultats i canviar coses al món.

Llavors, hi ha alguna recepta a seguir per ser una persona innovadora?

La clau de tot innovador és la motivació i tenir molt clar que tens uns reptes i que els vols superar.

I pel que fa als hàbits de vida?

Sí, també hi ha elements importants en aquest sentit. Crec que per treballar de manera eficient hom s’ha d’aixecar d’hora i organitzar-se molt bé la feina.

Però tot i seguir aquests consells sempre es pot fracassar.

Innovar significa no tenir por a provar noves idees. Per tant, en aquest sentit, per innovar no s’ha de tenir por al fracàs. La gran majoria dels projectes innovadors que es desenvolupen avui dia ho fan mitjançant l’assaig i l’error. Res no s’aconsegueix al primer intent, això sí que és segur.

Al programa MISTI pot impartir classes a qualsevol país del món. Per quin motiu va escollir Andorra?

És un país únic, malgrat que la gran majoria dels nord-americans no en saben res o quasi res. Havia escoltat algunes coses d’Andorra abans, sobretot respecte a la neu, però la meva estada aquí està trencant totes les meves expectatives.

Com està sent l’experiència al col·legi Sant Ermengol?

Estimo l’escola de Sant Ermengol. Tant els alumnes com els professors em van rebre molt bé i són molt agradables amb mi. La veritat és que quan estic a les classes em sento com a casa meva.

Hi ha innovadors a Andorra?

Sí, hi ha un bon nivell. L’Espai d’Innovació d’Andorra n’és un exemple. Però s’ha de tenir en compte molt el futur, i per això és imprescindible apropar la innovació als joves a través del sistema educatiu.

tracking