Jordi Colell

“Ser monitor és una feina, però gaudeixo com el client”

La muntanya forma part de la seva vida des d’adolescent Des de fa un any és monitor de les excursions guiades que es fan amb raquetes a la Massana i el seu objectiu és aportar un valor afegit a les sortides.

“Ser monitor és una feina, però gaudeixo com el client”Jordi Colell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sempre ha estat lligat al sector de la neu?

No, ha estat una reconversió. Vaig estar treballant al món de la construcció però la neu sempre ha estat una afició i fa un any vaig fer el canvi, però fa dotze anys que tinc la formació per ser guia. Soc monitor de raquetes i també porto un allotjament rural.

Des de quan sent aquesta afició per la neu?

Jo vaig néixer a Santpedor. Des de ben petit anava a la muntanya i també escalava. En el món de la construcció també he treballat en projectes relacionats amb l’escalada, com ara l’aixecament del rocòdrom de Sant Julià de Lòria. Tot anava una mica lligat. Quan era petit també havia fet bicicleta de muntanya.

I les raquetes de neu quan les va descobrir?

Les vaig descobrir fa uns vint anys. Quan en tenia setze ja tenia raquetes i una taula de surf de neu. També havia fet esquí de muntanya.

Què li aporta personalment el fet de fer excursions guiades amb raquetes?

M’aporta molta satisfacció el fet de ser monitor. M’agrada veure com els clients que han vingut acaben bastant contents amb les raquetes. A l’estiu també fem sortides amb la mateixa filosofia. Al principi era difícil perquè va ser un canvi a la meva vida i perquè vaig canviar totalment de sector. Realment m’aporta molt. Els clients estan contents i jo gaudeixo amb la feina.

Com s’ha adaptat al fet d’impartir classes? Li agrada?

Quan fas la formació per ser monitor t’ha d’agradar la feina. Els primers dies pot costar una mica més però realment m’he adaptat bastant bé als clients i així m’ho transmeten.

Vostè aporta un valor afegit a les sortides. Ens ho pot explicar?

Sempre he volgut compaginar les sortides amb raquetes amb la cultura. Durant l’excursió visitem esglésies i també fem degustacions. Barrejo les coses per donar-hi un toc més cultural. Si anem a Pal, per exemple, els ensenyo l’església de Sant Climent. A les sortides d’estiu també ho fem. La gent també ho demana. El nostre projecte és una mica recent però al públic li agrada molt.

Quines són les claus per gaudir d’una sortida amb raquetes?

Un avantatge de les raquetes és que en pot fer tothom, a partir dels sis anys. No has de saber esquiar, fet que és un avantatge perquè molts clients no saben esquiar però poden fer raquetes. És un esport en què et pots adaptar molt fàcilment a la gent. Si venen més nens puc fer una sortida més assequible i pel que fa a seguretat els riscos són fàcils de controlar.

Quina és la clau perquè els clients surtin satisfets de les excursions amb raquetes?

Penso que tothom que participa a les excursions amb raquetes pot aportar coses diferents. És una feina però hi ha dies que puc gaudir com el client. Ho sento com un producte meu. També intento que la gent que decideix venir s’emporti el millor record de la classe que hem fet.

tracking