Marta Marsà

“Buscava roba esportiva diferent, amb personalitat”

Roba amb segell andorrà. Aquesta jove canillenca acaba de crear la marca esportiva Whitefit. La primera col·lecció es pot conèixer de primera mà fins dissabte en una ‘showroom’ a l’Sport Hotel Village de Soldeu i també és a la venda a Internet.

“Buscava roba esportiva diferent, amb personalitat”M. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com va sorgir el projecte de Whitefit?

Des que vaig iniciar els estudis universitaris de moda ja em sentia interessada pel disseny de roba esportiva, tot i que no va ser fins al tercer any que no em vaig acabar de decidir. El projecte final va consistir en una col·lecció de roba esportiva de muntanya i en acabar em vaig plantejar seriosament crear la pròpia marca.

I ja s’hi va posar?

Primer vaig fer un màster d’emprenedoria i innovació, i en acabar-lo, l’any passat, vaig crear l’empresa.

Per què es va decantar per la roba esportiva?

Sempre m’ha agradat la munta­nya i l’esport, però quan anava a una botiga, tot i tenir a l’abast infinitat de marques, així com teixits molt innovadors, trobava els dissenys poc atractius. M’agrada tenir un estil a l’hora de vestir i per això em vaig decantar per fer una cosa diferent, amb més personalitat.

En què consisteix la col·lecció?

Està feta a partir d’aquarel·les del meu pare. Feia anys que no pintava però li vaig demanar que fes una sèrie d’il·lustracions per a la col·lecció. Després, jo les vaig passar als teixits a través de l’ordinador.

La roba està pensada per a algun esport en concret?

Bàsicament per a fitness, però té unes característiques que la fan especialment idònia per a muntanya: els teixits són molt transpirables però al mateix temps són hidròfugs, no deixen penetrar la humitat. També hi ha una col·lecció més pensada per jugar a pàdel o tennis, però de tota manera totes les peces són força versàtils.

Quines condicions ha de tenir una bona roba d’esports?

El que més valoro és la qualitat dels teixits, i que aquests es puguin adaptar a cada situació i cada activitat. També és important la funcionalitat, que les peces siguin el màxim de pràctiques per a l’usuari. Per exemple, amb butxaques i compartiments que permetin portar el mòbil o les claus.

Whitefit està molt basada en la producció de proximitat. Per què va triar aquesta fórmula?

Vaig estar treballant en una empresa de disseny que fabrica a la Xina. No m’agradava la manera com es treballa en aquests països: les condicions laborals i la qualitat del producte no són bones. D’altra banda, també és enriquidor tractar amb empreses familiars i petites: és una relació propera i molt diferent a la que pots establir amb multinacionals.

S’ha plantejat passar-se a d’altres estils?

No, però he tingut clients que, emprovant-se la roba, m’han dit que per fer esport no s’hi veuen, però sí per anar a treballar. De fet, a primera vista no sembla roba esportiva. Però no tinc previst de fer roba de carrer o alta costura ara com ara.

tracking