Àngel Sánchez

“Vaig triar Andorra per sobre dels Estats Units o Holanda”

19 anys. Parla 4 idiomes i combina els estudis amb les competicions d’esquí Cursa primer de direcció hotelera i turisme a l’escola Vatel. Amb els seus companys de classe va organitzar la cursa de cambrers de la Mostra gastronòmica d’Ordino.

“Vaig triar Andorra per sobre dels Estats Units o Holanda”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa poc van organitzar la cursa de cambrers de la Mostra gastronòmica d’Ordino. Expliqui’ns com va anar.

Ens ho vam passar molt bé, va ser una oportunitat per treballar en grup. A classe, havíem de preparar la pista d’un quilòmetre, la normativa i les classificacions. Els que hi corrien eren els estudiants d’hostaleria del Lycée Comte de Foix, que havien de portar les safates plenes de forma ràpida però sense córrer. Va ser divertit.

Aquest és el seu primer any d’estudis al país, oi?

Sí. Soc alumne de la segona promoció del grau de direcció hotelera i turisme de l’escola Vatel. Faig primer curs. És un grau de tres cursos amb moltes pràctiques pel mig. Un mes i mig enrere vaig estar fent pràctiques al Park Hotel. Tot plegat, està sent una bona experiència.

I per què es va decantar per aquests estudis i no uns altres?

Soc de Cubelles i he estudiat sempre en anglès a Sitges en una escola internacional. També parlo l’alemany, a més del català i el castellà. Volia estudiar alguna cosa on pogués aprofitar el fet de saber idiomes. Volia estudiar fora de Catalunya. D’entrada pensava en els Estats Units, Anglaterra o Holanda i al final vaig escollir Andorra per sobre d’aquests països.

Quin en va ser el motiu?

Aquí el sector turístic és molt ampli. Crec que no hi ha res millor que ser a prop de casa, però en un altre país. Puc marxar més endavant. A Vatel, els dos primers alumnes de la promoció poden anar a estudiar a un altre país, com en un Erasmus.

Així que estudiarà fort per optar-hi?

És un dels objectius, però ho deu ser per a tots els companys.

Treu bones notes?

La veritat és que el batxillerat internacional a la British School no em va anar gens malament. Vaig treure un 26 sobre 32.

En la seva tria d’Andorra, no hi va tenir res a veure l’esquí?

Sí, perquè competeixo en esquí d’estil lliure. El gener del 2016 vaig guanyar la competició de Grau Roig de freestyle i abans estava en un equip i tot. Vaig començar de petit a esquiar a la Vall de Boí. Vivint a Andorra, durant l’hivern, podré anar a esquiar cada tarda.

Com ho fa per estudiar i entrenar sense abaixar el ritme?

Abans d’anar a entrenar, reescric els apunts en ordinador. Tinc memòria visual. A batxillerat ja venia a Andorra cada cap de setmana a esquiar, i a Catalunya feia gimnàstica rítmica i classes de tècnica. Tenia un professor particular.

Quan acabi els estudis, quina vol que sigui la seva feina?

La direcció d’esdeveniments. Si pogués tindria la meva pròpia empresa per organitzar actes formals com ara congressos. Al grau també he descobert que una de les meves passions és la cuina.

I en esquí, què vol fer?

Prendre-m’ho més seriosament. Tant de bo pogués participar a la competició d’X-Fighters, que es fa al Tarter, que crec que és puntuable al calendari mundial.

tracking