Abdoulaye Méïté

“Jugar un Mundial és una experiència maca de viure”

37 anys i milers de moments viscuts en vestidors de l’elit del futbol. Va disputar el Campionat del Món del 2006 amb Costa d’Ivori i una final de la Copa de la UEFA (l’actual Europa League). Ara ha aterrat a la Lliga andorrana amb el Lusitans.

“Jugar un Mundial és una experiència maca de viure”A. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com arriba a Andorra un jugador que ha estat a l’elit?

Van contactar amb mi des del club i em van dir que hi havia un projecte d’un equip que volia guanyar campionats i vaig acceptar. És cert que he jugat a un alt nivell i avui estic a Andor­ra, però no m’ho agafo com una regressió. És el que està passant ara i potser que d’aquí a un temps seré en un altre lloc, no se sap mai. Aquí, a Andorra, és un joc més aviat hispànic i està a prop de la lliga espanyola. Pot ser que un dia em trobi a Espanya. És una oportunitat que ha aparegut.

Ha estat sis anys a l’Olympique de Marsella. Amb quin moment es queda?

El millor va ser quan vaig jugar la final de la Copa de la UEFA contra el València, tot i que ens van guanyar.

Com recorda aquella final?

Va ser complicat, vam jugar contra jugadors com Mista, Angulo Rufete... És difícil i a més nosaltres ens vam quedar amb 10 i Didier [Drogba] no estava al cent per cent. Així és encara més dur.

Quin ha estat el moment més especial de la seva carrera?

Possiblement avui. Jo gaudeixo del moment. No m’aturo en un fet, sinó que ho miro a gran escala. Estimo el futbol, és el que em fa viure. No em poso límits, encara jugo, és cert que tinc 37 anys però al món del futbol es pot jugar molt més temps. Espero poder gaudir i un dia acabar a la lliga espanyola. He jugat a França, Anglaterra i Grècia, així que, per què no podria jugar a Espanya?

Què és el millor de viure l’experiència d’un Mundial?

Tots els jugadors professionals somien jugar un Mundial. Vam ser al Mundial d’Alemanya el 2006 i teníem un bon equip, però vam quedar eliminats perquè vam jugar contra l’Argentina i els Països Baixos, i ens van guanyar. Tenien més experiència i per a tots nosaltres era la primera vegada, però és una experiència molt maca de viure.

Quin és el millor record que té d’aquell Mundial?

El primer partit, contra l’Argentina. És difícil de descriure, però va ser un moment especial. Encara no hi era Messi, però sí altres com Crespo i Saviola.

Quin ha estat el seu company d’equip amb més talent?

En podria dir uns quants. El primer, quan tenia 20 anys al Marsella, George Weah, que va ser Pilota d’Or. Després hi ha hagut Frank Leboeuf, Drogba, Ribery, Nasri, Anelka... Hi ha una llarga llista de grans jugadors.

I que hagi tingut de rival?

Zinedine Zidane, contra el Reial Madrid.

Ligue1 o Premier League?

La lliga anglesa té més reconeixement que la francesa, però amb l’espa­nyola hi ha més igualtat.

Li queda alguna cosa per fer a la seva carrera?

Sí, encara tinc ambició per gua-nyar trofeus. Si les coses van bé i tinc l’ajuda de déu, també, encara continuaré jugant per guanyar alguns títols.

tracking