Víctor Butron

“El 'postureo', les 'selfies', no m'interessen gaire”

Amb 12 anys ja ha guanyat dos cops el concurs d’Instagram de festa major que organitza el comú d’Andorra la Vella. I ara l’objectiu és el de l’Andorra Shopping Festival.

“El 'postureo', les 'selfies', no m'interessen gaire”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’on ve aquest interès per la fotografia?

Des de petit m’agrada, el meu pare fa moltes fotos i li vaig agafar el gust.

I no és l’únic premi.

No, l’any passat a la marató fotogràfica de l’Andorra Shopping Festival vam guanyar en la categoria de família amb el pare.

El comú d’Andorra la Vella l’acaba de convocar un altre cop.

Sí, a veure si la tornem a guanyar [somriu].

El de la festa major l’has gua-nyat amb la foto d’una nena que saluda un capgròs. Com va anar?

La vaig fer després del Contrapàs. Tots els nens volien veure els gegants i la vaig veure i la vaig fer, després va coincidir que és la neboda de Marc Pons.

I és en blanc i negre. Per què?

És que el fons que hi havia era molt lleig. Sortia una tanca i els bancs de la plaça del Poble són vermells i el vermell és el color que més atreu la vista. I en blanc i negre em va semblar que dissimulava més.

Quin tipus de fotografia t’agrada fer?

De tot. Retrats, paisatges. Recordo un aniversari meu que vaig fer fotos a tot i vaig fer un reportatge.

I ja t’has plantejat si vols dedicar-t’hi professionalment?

Sí que m’agradaria potser ser fotògraf de gran, però no ho tinc clar, també m’agradaria ser enginyer robòtic. Depèn. Potser d’aquí a uns dies dic que vull ser bomber [somriu].

Ets molt actiu a Instagram?

Quan fem alguna sortida amb el pare sí que hi ha dies que en publico moltes, però hi ha vegades que ho deixo durant temps.

No et consideres instagramer?

No, tinc pocs seguidors. No tinc Facebook ni cap altra xarxa social i llavors em coneixen per Instagram i ja està. Els que estan a més xarxes poden tenir més seguidors però jo crec que en tinc uns 200.

I a qui segueixes? Algun compte que t’agradi?

En segueixo pocs, un company que és mes gran que jo que fa retrats, el compte de Canon, el meu pare, el Tony Lara, i pocs més, no segueixo famosos ni res.. Els meus companys segueixen 200 persones i jo crec que són 36 aproximadament...

Prefereixes la fotografia professional.

Hi ha gent que fa això de postureo i selfies, i tampoc és que m’interessi gaire.

Uses el mòbil i quina càmera?

Tinc una Canon i tinc un objectiu, el que venia amb la càmera, però també uso els del pare.

Alguna afició més?

M’agrada el futbol, el freestyle, fer trucs amb la pilota i l’scooter, el patinet, amb el qual estic aprenent a fer algunes coses. Abans feia màgia però ara no estic fent res. Tinc força material de màgia i al restaurant Cal Sinquede he fet dos espectacles. Sí que de tant en tant, si estem en un restaurant, faig trucs amb palletes, amb tovallons, perquè m’agrada.

tracking