Héctor Ribaldo

“La fortalesa de l'UdA és l'ensenyament personalitzat”

Un dels cada cop més nombrosos estudiants estrangers de l’UdA 23 anys. De Barranquilla (Colòmbia) com Shakira, respon automàticament acostumat que li ho demanin. Cursa el DPA en administració i finances.

“La fortalesa de l'UdA és l'ensenyament personalitzat”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què Andorra i la seva universitat?

Una noia que vaig conèixer a Colòmbia em va parlar del país, de la universitat, i em va cridar l’atenció, així que vaig començar a esbrinar més sobre Andorra i soc aquí.

Tal com ho explica sembla una decisió fàcil.

Per internet n’havia esbrinat una mica, havia consultat amb altres persones que eren d’Espanya o vivien a Espanya i tenia les seves referències, tenia molt bons comentaris sobre el país i m’hi vaig atrevir.

I quina va ser la primera impressió?

Em va agradar. És un país molt tranquil, hi ha molta seguretat i la gent és molt amable.

Per què el diploma professional avançat (DPA) en administració i finances?

Tots els temes que s’aborden són molt útils i pràctics, i les classes estan molt orientades al vessant pràctic. Són dos anys però un semestre és pràctic i això també és molt bo perquè t’orienten a saber enfrontar-te a la realitat.

I després?

Tinc pensat acabar-lo i potser també aprofitar les altres oportunitats que dona la universitat de seguir estudiant.

Està decidit a quedar-se, doncs, no és temporal.

No, no, estic content, de veritat. Tens activitats per fer, a més, les pots fer a qualsevol hora perquè estàs segur i això dona molta tranquil·litat.

I què feia a Colòmbia abans de venir? També estudiava?

Estava estudiant una carrera diferent, arquitectura.

Quin canvi!

En principi vull acabar-la però ara mateix vaig veure aquesta proposta i em va semblar força atractiva. A més, hi ha certes condicions que t’incentiven a aprofitar-les i em vaig llançar a estudiar el DPA.

És dur estar a tants quilòmetres de casa?

És clar, costa perquè són les teves arrels, els costums, però estic feliç en aquests moments, a Andorra em sento com a casa.

Ha insistit molt en la qüestió de la seguretat. És un gran canvi?

En general a l’Amèrica llatina hi ha molts contrastos de la situació socioeconòmica, seguretat, i per això és una cosa que remarques molt en ser aquí.

I com porta l’aprenentatge del català?

El puc entendre molt però no el parlo encara. Un avantatge crec que és que les classes són totes en català, perquè t’ajuda molt a entendre’l. Encara que no el parlis amb fluïdesa acabes adquirint molt vocabulari, vas aprenent a expressar-te i els professors són molt comprensius, qualsevol dubte t’orienten.

Com és estudiar en una universitat petita?

És petita, sí, però crec que té una fortalesa que és que l’ensenyament és molt personalitzat i moltes universitat grans no donen aquest benefici als estudiants.

tracking