On s'escolta el silenciM.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No gaire lluny del bullici de San Juan, a Puerto Rico, hi ha un lloc on és possible escoltar el silenci i gaudir de la tranquil·litat sense avorrir-se. Parlem de Vieques, una illa del mar Carib que forma part de l’arxipèlag de Puerto Rico i que se situa tan sols 10 quilòmetres al sud-est de l’illa principal. Des d’allí, un curt trajecte en ferri o en avioneta ens porta a aquest petit tresor encara poc explotat.

L’isla nena, com també es coneix, té una superfície de 130 quilòmetres quadrats. És petita, sí, però ja ho diuen: al pot petit hi ha la bona confitura. I en efecte. Una flora exuberant, amb espectaculars manglars i boscos verds, i unes platges idíl·liques satisfan qui hi arriba amb ganes de relaxar-se i de connectar amb la natura.

A Vieques un ha d’arribar sense mòbil –o només per fer-lo servir com a GPS– i podríem dir que sense rellotge. Les presses no existeixen. Hi ha pocs turistes i poc trànsit. De fet, quan un explora l’illa (una bona forma de fer-ho és en moto) és força habitual que en llargs trams només es creuï amb els cavalls salvatges que hi deambulen lliurement. N’hi ha milers, i no sols caminen per la muntanya i la carretera, també per les platges! L’escena que deixen aquests elegants animals quan passegen a tocar del mar fa les delícies de qualsevol fotògraf.

Pel que fa a les platges de Vieques, n’hi ha més de quaranta. La més coneguda és La Chiva o Blue Beach, un balneari d’aigua cristal·lina ideal per fer snorkelling i descobrir una gran varietat de peixos exòtics. I una de curiosa és la Playa de Arena Negra, que com el propi nom indica té la sorra fosca. Totes les platges, això sí, tenen un denominador comú: són verges. Res de xiringuitos ni construccions al voltant. Si es vol gaudir d’un refresc o pícnic després del bany convé portar-lo de casa.

La bellesa de les platges de Vieques competeix amb la màgia de la Bahía Mosquito, la badia bioluminescent més brillant del món segons el Llibre Guinness. Quan s’amaga el sol, els visitants poden fer una excursió en caiac i veure com l’aigua brilla d’un color verd neó a la foscor. L’experiència és, sens dubte, inoblidable.

Recomanem

Illa Culebra. Allà es troba ‘Playa Flamenco’, la segona millor platja del món segons Discovery Channel. Una bahía d’arena blanca i aigua turquesa espectacular.

On s'escolta el silenci

tracking