Hollmenkollen

El trampolí més famós del món

El trampolí més famós del mónG.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A poc més de 20 minuts en metro del centre de la ciutat es troba el que es considera el trampolí de salts d’esquí més famós del món i una de les atraccions turístiques més visitades d’Oslo, amb permís de la Nasjonalgalleriet (la Galeria Nacional), on es troba exposat el quadre original d’El crit, del pintor noruec Edvard Munch. Es tracta del trampolí de Homelkollen, situat a la muntanya que porta el mateix nom, on també se situa el Museu de l’Esquí i on a l’hivern milers de noruecs van a practicar el seu esport nacional: l’esquí de fons en tots els seus vessants. L’ideal seria visitar la instal·lació al març, quan acull les proves de la Copa del Món de salts d’esquí i les graderies s’omplen de malalts d’aquest esport per veure els millors saltadors del món: nòrdics, centreeuropeus i japonesos.

Però la visita val la pena realitzar-la en qualsevol època de l’any. A l’estiu, per exemple, per poc més de 60 euros et pots posar a la pell de l’austríac Stefan Kraft, actual campió del món de salts d’esquí. Pujant en ascensor, també pagant, fins la part més alta del trampolí, una tirolina espera els més intrèpids per llançar-los cap per avall fins al final de la rampa rodejada de graderies.

Els amants de les emocions fortes ho podran experimentar d’una manera diferent. Als peus del trampolí hi ha un simulador d’esquí en què es pot sentir el mateix que un saltador baixant a més de 100 quilòmetres per hora pel trampolí. Igualment, se simula una baixada per la pista de descens de l’estació nord-americana d’esquí de Beaver Creek.

Es pot pujar al punt més alt del trampolí sense l’obligació de llançar-se per la tirolina. Des de les altures hi ha una de les vistes d’ocell més espectaculars de la ciutat d’Oslo, del seu fiord i dels boscos propers. L’entrada dona la possibilitat de visitar el Museu de l’Esquí, on es fa una repassada a 4.000 anys d’aquesta pràctica.

Holmenkollen és també a l’estiu un punt de trobades de grups de joves i no tan joves que celebren comiats de solter. Passen el dia a la muntanya bevent i menjant. I, gairebé sempre, la futura núvia o el futur nuvi han de llançar-se cap per avall del trampolí.

Recomanem

Oslo està considerada com la ciutat més cara del món per consumir cervesa. En un bar pot costar 10 euros la més barata. Una opció és comprar-la al supermercat.

tracking