Escultura 'Cara de Barcelona'

Quan el museu és el mateix carrer

Quan el museu és el mateix carrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Començàvem l’estiu amb airada polèmica a les xarxes entre defensors i detractors de, per una banda, destacat però jove dirigent post-comunista gaudint d’una bona capbussada en una piscina i, per l’oposada, rossa dirigent de partit burgès jurant que suportaria tot el sufocament de l’agost madrileny per donar-ho tot per la pàtria i els seus habitants. Mentrestant, els mortals més comuns i cor­rents, escapen per on poden, quan poden i tan aviat com poden –si és que poden– sense tants primmiraments ni escarafalls mediàtics. Vaja, que si el ciutadà mitjà pot escampar la boira –o la calima d’agost– no s’atura a pensar dues vegades el que podria fer pel seu país, molt menys quan la calor apreta.

Lamentablement per a ell, per al ciutadà mitjà, les vacances no sempre li són factibles si s’entenen com a tals un més o menys llarg, exòtic, cosmopolita i costós viatget per conèixer món. Afortunadament, però, al ciutadà mitjà no li falta imaginació, així que pot fer-se un raconet de vacances a mida. Ja sigui gaudint de la pausa per dinar a l’ombra dels arbres del Parc Central, que no serà Central Park, però la gespa és igual de verda; ja sigui aixecant la mirada i observant el que l’envolta: ¿que el ciutadà mitjà no pot personar-se al MoMA per contemplar in situ com l’art pop va convertir una disciplina reservada a les elits en fenomen mainstream?, doncs per això va crear déu l’escultura urbana. Així que passejant per la sempre propera Ciutat Comtal –ja que de viatges i racons d’estiu es tracta– ensopegarà amb aquesta Cara de Barcelona de Roy Lichtenstein, un dels màxims exponents del moviment artístic a què ens referíem. Realitzada per Diego Delgado Rajado en aquells anys en què la ciutat es preparava per ser olímpica, els vint-i-cinc anys enrere que enguany tothom recorda.

Segurament el ciutadà mitjà haurà passat centenars de vegades sense aturar-se a mirar-la a consciència, com si hagués pagat religiosament l’entrada per accedir al temple de l’art més cosmopolita del planeta. Doncs fem-ho.

Recomanem

Art pop al CAEE

Per no caldre, ni cal desplaçar-se més enllà d’Escaldes per regalar-se una estona amb l’art: el CAEE aplega una bona mostra d’obres de l’art pop.

tracking