Una platja de pel·lícula

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tailàndia és el país dels somriures, de la gent amable, els temples fascinants i les platges paradisíaques d’arena blanca i aigua cristal·lina. De llocs on gaudir d’un bon bany en un entorn privilegiat, nedar entre peixos exòtics, i carregar piles sota el sol, n’hi ha una infinitat, però molts dels que han recorregut aquest país del sud-est asiàtic coincideixen a destacar-ne un: Maya Bay, una platja que forma part del petit arxipèlag de les illes Phi Phi, al mar d’Andaman.

Es tracta d’una preciosa badia que s’obre entre uns impressionants illots de pedra plens de vegetació. El verd d’aquestes roques imponents contrasta amb el turquesa del mar i el blanc de l’arena, i tot plegat converteix el paisatge de Maya Bay en una imatge digna de postal. Un dels primers a captar la bellesa de l’indret va ser el director de cinema Danny Boyle, que l’any 2000 va rodar allí la pel·lícula The Beach, protagonitzada per un jove Leonardo Di Caprio.

En efecte, Maya Bay és un lloc de pel·lícula, probablement un dels més bonics de Tailàndia (i, permeteu-me l’exageració, potser del món). Amb 200 metres de llarg i protegida com a parc nacional, qui hi arriba per primera vegada queda meravellat, com amb la sensació d’haver descobert el paradís. Allí un pot simplement relaxar-se a l’aigua o a l’arena, contemplar el colorit escull de coral fent snorkelling, o realitzar una espectacular sessió fotogràfica sense la necessitat d’aplicar-hi cap filtre. Això sí, serà gairebé impossible que pugui captar una instantània sense turistes i embarcacions de fons, i és que potser es troba al paradís, però en cap cas en un lloc verge o secret.

La massificació turística, iniciada després de l’estrena de The Beach, és segurament el punt negatiu de Maya Bay. Però no patiu, ja que per als més matiners existeix una manera d’evitar-la: visitar la platja a primera hora del matí, amb el sol acabat de sortir. Per fer-ho, el més recomanable és parlar el dia anterior amb algun pescador que es trobi a Phi Phi Don, l’illa principal de l’ar­xi­pèlag, i negociar amb ell una excursió privada. L’aventura i diversió estan assegurades.

Recomanem

Monkey Beach

A pocs minuts en barca de Maya Baya trobem aquesta platja plena de micos simpàtics i juganers (i una mica lladres amb el menjar dels visitants).

tracking