La casa de Jules Verne

Una casa plena de fantasia

Una casa plena de fantasiaEnric Revuelta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui visiti la casa de Jules Verne entendrà, en part, l’elevada inspiració aventuresca i fantàstica d’aquest autor francès. El domicili de Verne, on va viure del 1882 al 1900, està situat al centre de la ciutat. La casa, d’estil burgès del segle XIX té dues plantes i un àtic. Està construïda amb totxos vermells. Les finestres ressalten per la seva blancor i les vidrieres per la seva immensitat. La decoració de l’edifici et fa endinsar en alguna de les seves novel·les i et transporta a un dels indrets descrits per l’autor als seus llibres.

Verne va decidir instal·lar-se a Amiens perquè considerava que era un indret civilitzat i cordial on els seus ciutadans tenien interès per la cultura. En destacava la calma i la serenor que no hauria trobat a París, de la qual considerava que el soroll era “insuportable”. Situada al carrer Charles Dubois 2, la casa de Jules Verne té, a la primera planta, els dormitoris, un gran menjador amb mobles d’estil neogòtic i un petit jardí d’hivern.

L’autor i la seva dona van aprofitar el llum i l’escalfor que aporta la gran vidriera per adornar la casa d’una manera singular. En aquesta planta ja s’hi poden observar escrits i elements de decoració com un vaixell que fan denotar l’esperit aventurer de l’autor. És la part de la casa que ha patit menys canvis en la decoració a l’hora d’adaptar-la per a les visites al públic.

La segona planta de l’edifici és l’àrea de treball de l’autor. Presidida per un globus terraqüi, l’habitació principal té unes cortines i unes parets de colors apagats on l’escriptor es passava tots els matins redactant les seves novel·les. S’inspirava, en part, gràcies a 12.000 llibres que guardava a la seva biblioteca. La zona més curiosa dins d’aquesta planta és una habitació que és la rèplica d’un vaixell anglès del segle XIX. L’àtic també es pot visitar i actualment s’hi exposen diferents cartells i records del mateix autor. La durada de la visita és d’aproximadament una hora i l’edifici disposa d’ascensors per a persones amb mobilitat reduïda. També s’ofereixen descomptes per a grups, per a les famílies, per als estudiants i els joves de fins als 25 anys.

Recomanem

La catedral

La catedral de Notre-Dame d’Amiens és un dels monuments més visitats d’Amiens, tant per la seva majestuositat com per la façana il·luminada als vespres.

tracking