Les millors vistes de tota l'illaM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cales són uns dels principals reclams turístics de l’illa de Menorca, especialment els mesos d’estiu, però algun dia també és d’agrair deixar la platja i anar a conèixer algun racó amb encant que quedi lluny de la sorra i les aigües cristal·lines.

La muntanya del Toro pot ser una opció excel·lent. Amb només 358 metres d’altitud és el punt més elevat de tota l’illa, de manera que dona unes panoràmiques increïbles de tot el territori menorquí, especialment la costa nord i la badia de Fornells. Fins i tot, si es té la sort de visitar-lo en un dia favorable on els núvols hagin escampat, es pot arribar a veure la veïna Mallorca. De la mateixa manera es veu com el cim està envoltat d’extensos boscos de pins típicament mediter­ranis, també s’albira el litoral de Maó, així com una vista privilegiada del parc natural de s’Albufera des Grau.

L’indret es troba al terme municipal des Mercadal, al centre de l’illa. De fet, la carretera per arribar-hi surt del poble i seguint els seus revolts costeruts no es triga ni deu minuts a arribar-hi. Però d’on surt el nom d’aquest turó? Segons una llegenda popular hi havia un toro de gran envergadura que salvaguardava el cim evitant que ningú hi arribés. Un bon dia unes llums misterioses van cridar l’atenció d’uns monjos i van decidir anar-hi. Quan els va veure, l’animal va voler espantar-los, però en veure les creus que portaven es va amansir i els va conduir fins a una cova on van trobar la imatge de la verge Maria. Amb els anys aquesta imatge es convertiria en la patrona de l’illa.

A dalt de tot, doncs, a més de miradors (i fortes ràfegues si el dia és ventós), hi ha un grup de torres de telecomunicacions, un Crist i uns dels emblemes de l’illa: el santuari de la Mare de Déu del Toro, aixecat al segle XVII sobre una església d’estil gòtic i punt de peregrinació i espiritualitat dels menorquins. Actualment està en mans de l’orde religiós franciscà de la Misericòrdia i l’habiten monges de clausura. De fet, fa la funció de posada per a jornades de reflexió i recolliment de diferents agrupacions de Menorca.

RECOMANEM

A poc més d’un quart d’hora des Mercadal es troba la finca Subaida, on es fan visites guiades per explicar com es fa el formatge de Maó de manera artesanal i respectant l’entorn.

tracking