Parc nacional del volcà Arenal

El volcà imponent

El volcà imponentD. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és evident que el viatger que arriba al Parc nacional del volcà Arenal pugui contemplar sense problemes el perfil imponent de la muntanya que dona nom a aquesta àrea protegida, una de les múltiples del territori de Costa Rica. Pot ser que, malauradament, una densa capa de núvols tapi el volcà i la vista espectacular. De prop de 1.700 metres d’alçada, fins al 1968 i atès que no es tenia constància d’activitat se’l considerava un volcà extingit. Però el 29 de juliol d’aquell any un cràter adormit durant segles va despertar de forma violenta, amb erupcions de lava que es van allargar durant dies i que van llevar 87 vides humanes.

Durant les següents quatre dècades van continuar les explosions. Cap, però, de la magnitud d’aquella. Ara se’l considera un volcà en repòs i la seva àrea d’influència s’ha convertit en una de les més turístiques del país. Hi ha opcions de fer senderisme molt accessible a la zona. S’hi poden fer rutes poc extenses (d’un parell de quilòmetres) i planes per acostar-se fins al mirador, des d’on es pot apreciar el volcà, o per veure una de les curiositats del parc, un grandiós arbre de ceiba pentandra que es diu que té 400 anys. A més, amb sort, el caminant podrà topar amb algun dels exemplars típics de la fauna i contemplar, per exemple, com de relaxadament es pren la vida un mico mandrós.

A la Fortuna, el poble que s’aixeca cada dia mirant cap al volcà, hi ha diversitat d’oferta per allotjar-se o per fer un mos (o el que és el mateix, un casado, el plat en majúscules de la gastronomia de Costa Rica). La Fortuna també és el nom de la cascada formada pel riu del mateix nom i els seus afluents i que és una altra de les opcions d’excursió per al viatger que, en arribar, es pot refrescar a les seves aigües. Els més aventurers poden provar les tirolines, una activitat d’oci súper estesa a la zona. Es posa a prova l’adrenalina i, alhora, el trajecte suspès i lliscant per un cable a una alçada més que considerable permet observar (ara sí) a vista d’ocell la immensitat de la natura. A Monteverde, que pot ser la següent parada, s’hi pot seguir practicant el canopy.

Recomanem

Les aigües termals. Després d’una caminada, una estona de relax. Una de les més populars són les de Tabacón. Una opció és anar-hi a última hora de la tarda i quedar-s’hi a sopar.

tracking