Mirador del Caballo Blanco

Un balcó obert des de muralla

Un balcó obert des de murallaSònia Bagudanch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Probablement una de les postals mentals que tots conservem del nostre pas per ciutats emmurallades és la panoràmica visual que ens sorprèn des de l’interior dels vestigis. Convé retenir a la memòria la sensació de sentir-se capturat dins de parets mil·lenàries si davant teu el que tens és obertura i llibertat. És el que passa després d’escolar-se per uns carrers escanyats i de seguida atapeïts que et porten a la muralla que hi ha sobre el Baluard del Redín de la ciutat de Pamplona que protegia la part sagrada de la ciutat.

Resseguint-la a través dels seus cinc quilòmetres que permeten envoltar tota l’urbs, aviat crida l’atenció el mirador del Caballo Blanco, que captiva el visitant pel seu balcó obert que retorna la llibertat perduda entre els angostos carrers del nucli antic. Una obertura des d’una part de la muralla que es manté tal com es va construir i que ofereix una vista panoràmica del nord de la ciutat sabent que ben a prop, a escassos metres, pots tornar a endinsar-te al barri vell i tornar a gaudir de la plaça de San José, el carrer del Carmen o la catedral. I és que amb unes poques passes canvies modernitat pel conjunt emmurallat, perfectament conservat i embellit amb zones verdes, i per les vistes que l’envolten. Des de la torre s’aguaita el riu Arga, el Paseo de Ronda o els barris de la Rochapea, Chantrea o San Jorge, i al fons, el cim de San Cristóbal.

I just darrere del mirador del Caballo Blanco hi ha el mesón que porta el mateix nom, un dia fonda per a peregrins avui convertida en bar i restaurant que atrau molts turistes per la seva bellesa arquitectònica i àmplia terrassa, situada en un dels indrets més emblemàtics. I és en aquest moment quan cal constatar com el baluard del Redín, que avui dia és un complex bèl·lic tan visitat i retratat, anés tan bé –per la forma d’estrella amb punxes que té– per cobrir tots els angles de tir dels canons des d’aquell punt defensiu, sens dubte el més estratègic que hi havia. Un llegat històric que Pamplona ha sabut preservar de manera exemplar i que dona atractiu únic a la ciutat.

Recomanem

El nucli antic

Perdre’s pels carrerons del centre històric de la ciutat, si pot ser en temporada baixa i lluny dels Sanfermines, i deixar-se emportar pel costum del pintxo i pote.

tracking