La ciutat dels tres rius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb poc més de 50.000 habitants, Passau és una petita ciutat bavaresa a tocar de la frontera austríaca –de fet, es pot arribar fins al país veí fent una petita passejada– i estratègicament ubicada a mig camí entre dos enclavaments tan importants com Ratisbona i Linz. Parada obligatòria per als nombrosos creuers que recorren el Danubi, Passau mereix una visita encara que sigui durant unes quantes hores.

El turista es veu immediatament captivat pel nucli antic de la ciutat, on destaquen dos majestuosos palaus episcopals –l’Alte Residenz i la Neue Residenz– o l’ajuntament, una imponent construcció característicament barroca. En realitat, bona part dels edificis del nucli històric de Passau són d’aquest estil arquitectònic: diversos artistes italians van encarregar-se de refer la ciutat pràcticament del no-res després dels incendis que van assolar-la el segle XVII. La joia de la corona, però, és la catedral de sant Esteve, que data del 1668 i que és igualment obra de dos italians, Carlo Lurago –disseny arquitectònic–, i Giovanni Battista Carlone, responsable dels interiors. Entrar-hi val la pena encara que sigui només per admirar el seu impressionant orgue, el més gran del món dins una catedral, amb 17.774 tubs i 233 registres.

Però si ens volem fer una idea de com és Passau realment, el millor és fer una caminada fins al Veste Oberhaus, un castell situat al capdamunt d’un turó al nord de la ciutat. Des del mirador es pot observar el que potser és el principal tret identitari de Passau, els tres rius que la flanquegen: el Danubi des de l’oest, l’Inn des del sud i l’Ilz des del nord. La ciutat està situada en una petita península, coneguda com el triangle de les aigües, on tots tres conflueixen. No és d’estranyar, així, que Passau hagi estat tradicionalment un dels principals ports fluvials d’Europa (ni tampoc que hagi estat víctima de nombroses inundacions).

Si volem veure el triangle de les aigües de més a prop podem fer un tomb fins al Veste Niederhaus, un castell situat entre l’Ilz i el Danubi. La bella perspectiva que ens ofereix de la ciutat és la millor postal per rematar la visita.

Recomanem

El Veste Oberhaus, el castell des d’on es pot divisar tot Passau, acull un museu sobre la història de la ciutat, com a punt estratègic tant comercial com polític i religiós.

La ciutat dels tres rius

tracking