TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. Mobilitat recomana el pas pel centre de la vila

Maxime Médard

“Venim a Andorra per trobar una cohesió de grup”

Un dels veterans de l’equip. 47 cops internacional amb la selecció francesa. Aquesta setmana es troba fent una estada de pretemporada al Principat amb la resta dels seus companys, amb qui volen tornar a brillar al Top-14.

“Venim a Andorra per trobar una cohesió de grup”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primer de tot, com va l’estada que estan fent aquí al país?

Ens han rebut molt bé a Andorra, com l’any passat. Havien previst mal temps, però finalment fa bo, així que perfecte. Hem pogut entrenar-nos bé i fer les activitats previstes. Estem contents de venir aquí cada any.

Què és el que més li agrada d’Andorra?

Sobretot les muntanyes. Respirem bon aire i la gent ens tracta bé. Tenim la possibilitat d’anar a Caldea per fer la recuperació i infraestructures al costat de l’hotel per entrenar-nos. Francament, aquí ho tenim tot i està molt bé.

I quines activitats feu fora dels entrenaments?

Vam anar al Cirque du Soleil i va ser divertit. Això canvia una mica la dinàmica dels entrenaments i trenca la rutina. Va bé veure espectacles i sobretot estar junts.

Quines sensacions té després d’aquesta primera estada?

Ja ho veurem. Venim aquí per recarregar-nos i trobar una cohesió de grup, perquè estem lluny de les nostres bases. Venim per fer coses que podem fer a casa però aquí vivim entre nosaltres i estem les 24 hores junts, amb els amics i companys d’equip.

Com viu el canvi generacional que està tenint l’equip?

El visc bé. Som un equip jove però nosaltres, els més veterans, hem de traspassar els valors. És important educar-los.

Aneu pel bon camí?

Ja veurem. Si guanyem tornem aquí l’any vinent, segur. Si som campions.

Per què s’ha donat aquest canvi generacional?

Hi havia molts jugadors que han acabat el contracte o la carrera i la riquesa de l’Stade són els joves i sempre els fem pujar al primer equip. Avui tenim noves cares i crec que serà beneficiós, potser falta una mica d’experiència, però ens toca a nosaltres, als més veterans, guiar-los pel bon camí.

Heu entrenat ja a l’Estadi Nacional amb la gespa artificial?

Encara no hem pogut treballar-hi. Els xutadors havien d’anar-hi, però finalment no ho han fet. Tenim el primer partit del campionat contra l’Oyonnax en terreny sintètic i suposo que la setmana vinent, a casa, ja hi treballarem per tenir les primeres sensacions.

Què pensa de la gespa sintètica?

No m’agrada, però hi ha moltes coses que canvien a l’esport, com ara els terrenys, l’equipament, els materials,... i cal adaptar-se.

Parlem de la selecció. Com valora l’actual moment?

Ara és una nova temporada, i hi ha noves regles per als internacionals. Ara s’entrenen a part dels clubs per preparar-se molt més físicament amb l’equip de França. Aquí estem sis setmanes sense els jugadors internacionals, però els clubs ens hem d’adaptar.

Quin ha de ser l’objectiu futur de la selecció de França?

Guanyar. És cert que falta una mica de confiança perquè no hi ha hagut molts triomfs els últims anys, però segur que arribaran.

tracking