Ivan Duran

“La crítica política la deixem per a les sessions de comú”

El cronista de la festa major a partir de demà (19 h) i fins dimarts, estarà al capdavant de l’emissora de la celebració laurediana acompanyat d’altres joves de la parròquia. Es pot sintonitzar al 97.7 FM, només a Sant Julià.

“La crítica política la deixem per a les sessions de comú”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com van ser els seus inicis en aquesta ràdio?

Vaig començar a col·laborar-hi ja fa més de 10 anys, quan la Ràdio Festa Major ja portava una altra dècada funcionant.

I de col·laborador va passar a dirigir-la...

Sí, ara en soc coordinador, tot i que vaig començar des de baix, ajudant en tot el que podia. Aquesta ràdio és fruit del treball d’un equip: en tots els anys que porta funcionant, l’emissora ha passat per moltes mans, sempre a càrrec dels joves de la parròquia.

Quina és la filosofia de la Ràdio Festa Major?

Es tracta de fer una programació amena i atractiva, que serveixi per comentar tot el que està relacionat amb les celebracions. Els continguts poden anar variant d’edició a edició, però sempre es mantenen alguns espais tradicionals, com ara l’entrevista als cònsols, que serveix per obrir les emissions.

També hi ha espai per a la crítica o l’humor?

Sí, però intentem no passar-nos gaire. L’objectiu principal no és aquest, sinó parlar de la parròquia i passar-s’ho bé sense criticar en excés. La crítica política la deixem per a les sessions de comú.

Com s’estructura la programació?

L’emissió és constant durant els cinc dies de festa major. La programació pròpiament dita és de 4 a 8 de la tarda, i la resta s’omple amb música. A la graella hi ha de tot: entrevistes, concursos... també estem molt oberts a la participació dels oients.

Per tant els consta que molta gent els escolta...

Sí, tenim un número de telèfon pensat perquè els ciutadans siguin partícips de la ràdio. Però tampoc som gaire famosos, perquè només se’ns pot escoltar a Sant Julià. La idea, però, és que en un futur puguem emetre també a través d’Internet.

Quan comencen a preparar la programació?

Les primeres reunions es fan uns dos mesos abans. A més, també hem de gravar les diferents falques, a un ritme frenètic, perquè això s’ha de fer durant la setmana abans de l’inici de l’emissió, un cop tenim l’equip muntat.

Quanta gent hi ha implicada en el projecte?

Unes 15 persones: els més grans som els que ho portem, però també hi prenen part els petits, que fan un programa anomenat Jo vull ser conseller. En aquest espai es fan preguntes a l’equip comunal, i també hi participa telefònicament tothom de la parròquia que ho vulgui.

Veig que no hi ha feina per trobar voluntaris...

Als joves els fa gràcia ser protagonistes d’un programa de ràdio, i que els amics i familiars els puguin escoltar. A més, no sempre tens l’oportunitat d’entrevistar el cònsol de la teva parròquia... I també agrada que el nostre sigui un espai més d’agermanament, un punt de trobada.

tracking