Jesús Rozados

“Quan viatgem, volem que la gent ens ensenyi coses”

Iniciarà els seus estudis universitaris de Turisme al setembre. Duu a terme tasques de publicitat i aconsella els turistes que volen gaudir del centre termolúdic abans de desplaçar-se a Marsella, on continuarà amb la seva formació.

“Quan viatgem, volem que la gent ens ensenyi coses”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En què consisteix la seva feina?

Faig publicitat de Caldea, sobretot la que fa referència a l’espai Inúu. També rebo i atenc els clients que venen a l’espai.

Per què es va decantar per treballar a l’estiu a Caldea?

Un dels motius és perquè al setembre aniré a Marsella a estudiar turisme i volia tenir un primer contacte en aquest àmbit. També perquè vull treballar els idiomes i perfeccionar el meu nivell d’anglès i de francès. Penso que Caldea és el millor lloc per treballar alhora en el turisme i aprendre idiomes.

Què creu que pot aportar als clients?

Quan viatgem volem que la gent ens expliqui coses i que ens ensenyi. És molt important l’atenció al client perquè algun cop hi ha turistes que venen desorientats i no poden gaudir al màxim de les instal·lacions o d’Andorra perquè necessiten algú que els orienti.

Per què ha decidit estudiar turisme?

M’agrada molt conèixer noves cultures, aprendre, parlar idiomes i entendre nous costums. Amb la família he viatjat i he anat coneixent aspectes que m’han cridat molt l’atenció de les diferents cultures.

Quina importància té haver viatjat per dedicar-se al sector?

T’ajuda a conèixer les cultures. A vegades, si no has conegut la cultura d’un país, potser no entendràs certs comportaments o expressions que poden tenir alguns turistes quan volen ser atesos.

Ha tingut altres experiències en l’àmbit del turisme?

Sí. A primer de batxillerat vaig promoure un projecte per fer un estudi del turisme a Sevilla. Al final el vam poder dur a terme. Vam estar quatre dies a Sevilla i vam copsar el tipus de turista i la demanda que hi havia.

Entre tots els viatges que ha fet, amb quin es quedaria?

Em quedo amb Croàcia. Hi vaig estar una setmana i vam visitar ciutats com ara Dubrovnik, Split i Zagreb. Em vaig sentir identificat perquè la gastronomia és com la del Mediterrani. No et sents 100% com a casa però moltes coses són similars.

Quins beneficis creu que aporta dedicar-se al turisme?

T’ensenya a gestionar moments segons la persona. Dedicar-se en aquest àmbit també aporta més coneixements i més cultura. És una manera de conèixer els veïns del teu propi planeta.

Per què va triar França per fer la carrera de Turisme?

Crec que és millor per a mi per reforçar el meu nivell de francès perquè el català i el castellà ja el parlo. També aprofitaré per perfeccionar l’anglès.

Quines singularitats té Marsella per cursar Turisme?

Vaig escollir Marsella perquè té la platja a tocar i perquè els Alps estan a tres hores. És tot molt complet i també crec que m’anirà molt bé per escollir les pràc- tiques.

tracking