Adam Martín

“Al 'FIFA' no sempre guanya aquell que té més habilitat”

23 anys. Operari de neteja al matí i jugador del ‘FIFA’ a la nit. Va guanyar el ‘draft’ d’‘e-sports’ organitzat per la Federació Andorrana de Futbol i va ser escollit com el representant del Principat per a futures competicions.

“Al 'FIFA' no sempre guanya aquell que té més habilitat”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va decidir inscriure’s al ‘draft’?

Fa molts anys que jugo al FIFA, havia anat a altres tornejos d’aquí, com al Saló del Videojoc, o un altre a Sant Julià. Em va anar bastant bé, en vaig guanyar algun i vaig pensar: per què no?

Per tant, que guanyés no va ser una sorpresa?

Aquest FIFA no se’m dona tan bé com els altres i no hi anava amb la certesa que guanyaria, però sempre pots anar amb la competitivitat d’aquest tipus de tornejos.

Va preparar-se gaire per a aquest ‘draft’?

Sí, perquè si no hauria caigut a la primera de canvi. Sobretot vaig provar diversos equips per veure quin m’anava millor.

I quin va escollir?

Vaig començar amb el Manchester United, però no em va acabar d’anar bé, i llavors vaig canviar. Després del primer partit vaig passar al Barça.

Deu ser del Barça...

No, soc del Reial Madrid.

I per què agafa l’etern rival?

Jo jugo amb joc de toc i amb els jugadors del Barça em va molt millor que amb els del Madrid, que són més físics. El trident del Barça aquest any és molt bo.

Té experiència en competicions d’esports electrònics?

No, cap. Seré un rookie quan comenci amb l’equip de la federació. Em fa molta il·lusió representar el meu país i intentaré fer-ho el millor possible. L’objectiu serà anar a “guanyar, guanyar i gua­-nyar”, com diria Luis Aragonés.

Què espera de la primera competició que faci?

Vull provar-me, competir el màxim possible i obtenir resultats. No crec que pugui vèncer només començar perquè trobaré gent molt més acostumada a competir, però vull bons resultats.

Veu compatible compaginar la seva feina amb aquesta nova ocupació?

És clar. Això està creixent moltíssim i si se’m dona bé podria acabar dedicant-me només a jugar, amb una mica de sort. Hi ha molts jugadors que ho fan. M’agradaria molt que un hobby acabés sent la meva feina.

Dedica moltes hores a jugar a la PlayStation?

Ara mateix només els diumenges, que és quan tinc festa. Abans jugava més, però ara no tinc temps entre setmana.

Només juga al ‘FIFA’ o també a altres jocs?

He jugat a d’altres però no m’enganxen tant com el FIFA, que quan jugo sempre em venen més ganes de jugar. Encara que de vegades agafo unes cabrejades que no són normals, no he trencat els comandaments de casualitat... En aquest joc no sempre guanya aquell que té més habilitat, sinó que és atzar. Tu pots xutar 30 vegades i dominar el partit, però et poden fer un xut i marcar.

És dels jugadors que s’enfaden?

Sí, soc molt picat. Només a casa, per això. En una competició no pots alterar-te, has de respectar el rival i això ho tinc clar.

tracking