Ana Arce

“L'any que ve tornarà la selecció femenina de cúrling”

Nascuda a Madrid l’any 1964. Fa 30 anys que resideix a Andorra i en fa més de 15 que disputa Campionats d’Europa i Mundials. Es va retirar amb Espanya, però reapareixerà amb el combinat nacional.

“L'any que ve tornarà la selecció femenina de cúrling”ALINA ANDROSOVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quants anys fa que practica cúrling?

Em vaig iniciar en aquest esport de gel a Suïssa cap al 2000, per tant fa 17 anys que hi jugo.

Com li va aparèixer l’afició?

Jo abans passava la meitat de l’any a Suïssa. Quasi sempre esquiava, i un dia que feia mal temps uns amics suïssos em van trucar per dir-me que anés amb ells a fer cúrling. Era un esport que no havia vist mai a la meva vida.

I arran d’aquesta experiència es va plantejar portar-lo al país?

Exacte (riu). Quan vam tornar a Andorra ens vam proposar instaurar el que havíem après i tant ens havia agradat. Vam començar a contactar amb gent de tot el món que pogués ajudar-nos i d’aquesta manera fa 15 anys es va originar la història del cúrling al Principat.

Va ser difícil l’arrencada?

Sempre és complicat. Ens vam posar en contacte amb un grup de persones de Catalunya que també en aquell moment estaven obrint-se pas i ens vam donar suport. Per la qual cosa es podria dir que Espanya i Andorra vam emprendre junts el camí de fundació del cúrling, als respectius països.

Què en podria destacar de la seva carrera com a professional?

Cap al principi vaig engegar aquí com a capitana d’un equip de noies i vam participar en tres Campionats d’Europa. La temporada 2005-2006 vaig haver d’anar a jugar amb Espanya, perquè no érem suficients per confeccionar un conjunt.

Com li va anar amb Espanya?

Força bé, la veritat. Vaig penjar-me aproximadament unes 15 medalles d’or dels Campionats d’Espanya de les categories femenina, mixta i doble mixta. Al llarg de la meva trajectòria he estat a totes les posicions de joc que existeixen.

Aleshores va representar-los internacionalment en moltes ocasions?

Correcte, jo sempre dic que no compta quedar segon o tercer, ja que només els primers tenien l’oportunitat i premi de disputar Europeus i Mundials.

Li agradaria tornar a competir amb un combinat nacional femení?

Sí, sí. Estem treballant amb la federació per crear una selecció femenina i així retornar de cara a l’any vinent. Ja tenim unes noies que estan entrenant amb moltíssimes ganes i il·lusió.

Quina valoració faria del que serà la futura selecció?

Sobretot el que volem és créixer i consolidar-nos. Un dels primers objectius serà fer una bona participació a l’Europeu C que se celebrarà a Champéry (Suïssa). Estem formant les jugadores i són esportives, perquè la majoria venen del món del patinatge.

tracking