David Calle

“Els superherois són ideals per explicar la física”

Finalista del premi al millor professor mundial de l’any. Unicoos el formen milers d’alumnes per YouTube o per la plataforma en línia. Ofereix una conferència al centre cultural la Llacuna avui a les vuit del vespre.

“Els superherois són ideals per explicar la física”UNICOOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les matemàtiques poden ser divertides?

Home, una classe de funcions derivades o d’integrals, en principi no, però si fas les explicacions amb humor, aleshores tot es pot fer més amè.

Quin és el seu secret per tenir més de 875.000 subscriptors al canal de YouTube?

En tots els vídeos que faig intento relacionar l’objecte de les matemàtiques amb el món que ens envolta i al qual els alumnes estan més acostumats.

Posi’ns un exemple, si li plau.

Soc un friki de les pel·lícules de superherois i sé que a molts dels meus alumnes també els encanten, així que vaig explicar la teoria de les palanques a partir del martell de Thor o també utilitzo Spiderman per parlar dels pèndols. Els superherois són perfectes per explicar les lleis de la física.

Amb un llenguatge planer, és més senzill que els alumnes assimilin el que no poden a l’aula?

És molt important la passió i l’energia amb què ho transmeto però l’objectiu és l’aprenentatge. Si treballen de valent, aprendran qualsevol cosa que els expliqui i quan ho aconsegueixen es tornen bojos, comparteixen els vídeos i participen més.

Així, va arribar a ser finalista del Global Teacher Prize, el premi al millor professor?

De fet em van recomanar. El setembre passat vaig rebre una carta de l’empresa que l’organitza que deia que tres alumnes, als quals no conec, m’havien nominat.

I com va reaccionar?

Em vaig quedar molt sorprès. Em van donar un formulari per omplir que gairebé vaig deixar en blanc, tot i així vaig treballar molt la resposta del sistema que aplico, i em van seleccionar. No vaig guanyar però va ser una experiència que em va permetre interactuar amb companys de fora.

És això el que vol fer a la conferència que donarà avui al centre cultural la Llacuna?

Una mica, sí, tinc molta curiositat per saber com funciona el sistema educatiu d’aquí. Si és un sistema propi o bé és un d’intermedi entre el francès i l’espanyol.

Havia estat mai al país?

Vaig venir a fer el viatge de final de curs de l’EGB i en guardo molt bon record. Aquesta vegada vinc a gaudir i a passar-m’ho bé encara que tinc una mica de pànic escènic, així que espero fer-ho bé.

De què se sent més orgullós?

El més important que fem és la web. Allà està tot molt més detallat i ordenat que a YouTube. És més fàcil trobar els continguts de les lliçons i a més tenim aules obertes on participen professors de tot el món.

És cert que va abandonar una prometedora vida que estava dedicada al món de les telecomunicacions?

En part, sí, però vaig reprendre les classes i a dedicar-me a la docència després que m’acomiadessin d’una feina en aquest sector. Després vaig rebre bones ofertes per tornar-hi però ja era tard. M’havia enamorat d’aquesta professió.

tracking