Òscar Cabanas

“Anirem als Jocs a lluitar per la classificació col·lectiva”

Tota una vida lligada a l’esport. Va començar jugant a bàsquet quan era un nen i després va fer curses de muntanya. Ara, amb 25 anys, és ciclista del Massi Kuwait i participarà als Jocs dels Petits Estats.

“Anirem als Jocs a lluitar per la classificació col·lectiva”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què va canviar les curses de muntanya pel ciclisme?

Sempre havia fet bici però mai en l’àmbit competitiu. Vaig provar curses de muntanya i després vaig passar al ciclisme.

Va ser un canvi complicat?

Sí, perquè és difícil adaptar-te a un pilot amb els nervis que sempre hi ha. Va ser una mica dur però els companys em van explicar com col·locar-me i em van donar trucs perquè tot fos més fàcil.

Amb quin esport es queda?

Amb el ciclisme, des de sempre.

Tenia clar des de jove que es volia dedicar a l’esport?

Sí. Abans de les curses de muntanya i del ciclisme vaig jugar a bàsquet.

S’ha hagut de sacrificar gaire?

Sí, en l’àmbit econòmic això és un no parar. I en l’aspecte personal també perquè t’hi has d’implicar i deixar coses de banda, però de moment val la pena.

Com està anant l’experiència al Massi Kuwait?

De moment no puc parlar gaire perquè només he fet una cursa com a professional (la Klasica d’Amorebieta). Espero que amb vista al juny les coses vagin millorant i pugui fer alguna carrera més.

Suposo que tenir un company d’equip andorrà l’ha ajudat a adaptar-se.

És clar, tenir un compatriota com Julio Pintado sempre ajuda. A més, a l’equip hi ha gent de Lleida a la qual conec i això ho fa tot més fàcil.

Com arriba als Jocs dels Petits Estats?

Crec que em falta un puntet que intentaré agafar dissabte que ve (a la Clàssica Isaac Gálvez). No hi arribo com m’agradaria perquè tenia pensat fer més curses, però tampoc hi arribo malament.

Creu que podrà aconseguir una medalla?

Al ciclisme no sempre guanya el més fort, sinó qui ho fa amb intel·ligència. Hem de veure el recorregut, però anirem a lluitar per la classificació col·lectiva.

I a la contrarellotge?

A la contrarellotge ho veig difícil perquè ve en David Albós, que és més fort. A més, vindran corredors potents de Luxemburg amb els quals crec que no tindré res a fer. Però intentaré estar com més amunt millor.

I després dels Jocs, quin calendari té?

En principi aniré a Eslovàquia i després al Campionat d’Espanya, però encara no sé si amb l’equip o amb la federació. I ja de cara a l’agost aniré al Campionat d’Europa, a Dinamarca.

On li agradaria arribar al món del ciclisme?

Home, doncs el més lluny possible, però he de tocar de peus a ter­ra i és molt difícil perquè hi ha gent amb molt de nivell.

Se li fa complicat compaginar el ciclisme amb la feina?

Tinc la gran sort de tenir uns bons horaris que em permeten entrenar matí o tarda i, a més, tenir els caps de setmana lliures.

tracking