Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Mario Vargas

“Cal destinar temps a saber què ens posem al cos”

Del món del màrqueting a fer cosmètica ecològica per a nadons. Ell, andorrà, amb Míriam Moreno, la seva dona i ‘partner’ empresarial, han fet un canvi de registre i acaben d’engegar la primera empresa del país de cosmètica certificada.
“Cal destinar temps a saber què ens posem al cos”

“Cal destinar temps a saber què ens posem al cos”

“Cal destinar temps a saber què ens posem al cos”

Cinta Audí
Actualitzada 06/03/2017 a les 14:11
Com van arribar a un projecte així?
Fa anys que consumim ecològic i als amics que tenien fills sempre els regalàvem cosmètica bio, però ens vam adonar que no hi havia marques atractives per a nadons. I vam decidir llançar-nos-hi.

Avui hi ha més preocupació pel que ens posem al cos?
Sí, ara s’està més informat. I crec que la cosmètica convencional s’ha començat a qüestionar perquè es diu que té ingredients potencialment nocius per a la salut.

Termes com ‘ftalats’ o ‘parabens’ ens sonen menys a xinès.
Exacte. De fet, la UE ha prohibit una sèrie de parabens en nens de 0 a 3 anys perquè la seva pell és més permeable que la de l’adult.

Allò ‘bio’ és l’alternativa, doncs?
Sí, però hi ha un parany. Moltes marques s’anuncien com a lliures de parabens com a reclam, però continuen tenint molts ingredients perjudicials. El mercuri també és natural i no te’l poses a la pell, oi? Hi ha molta confusió i el consumidor es perd.

No som pas experts químics!
Clar. Però hi ha l’opció de comprar certificat. En l’agricultura ecològica hi ha l’etiqueta verda, però en la cosmètica no hi ha cap marc legal i estem obligats a anar a certificadores privades. Hi ha marques que usen el terme eco, bio o orgànic que poden no tenir cap ingredient que ho sigui.

El preu de la cosmètica ‘eco’ suposa una barrera?
Sí que és més cara o ho pot semblar, però si s’analitza caldria fer la pregunta a la inversa: per què és més barata la convencional?

Vostè dirà per què.
Usa uns components de la indústria petroquímica que són molt barats, com els parabens, que fan de conservant. I la part vegetal que s’empra en l’altra cosmètica prové de l’agricultura ecològica, que no usa mitjans de producció extensos i la fa més cara.

Si empro cosmètica química durant 40 anys, doncs, què creu que em pot passar?
No ho sabem. Hi ha estudis que diuen que aquests ingredients per separat tenen efectes, per contra hi ha qui diu que està estudiadíssim i és impossible. Davant del dubte, precaució: evita-ho, ja que no saps què pot passar. El temps ho dirà. Però avui sí que veiem que s’estan desenvolupant al·lèrgies i pells atòpiques.

També hi haurà qui dirà que tanta precaució és excessiva i estressant.
Sí, allò de pensar d’alguna cosa he de morir o s’ha fet tota la vida. Avui el temps és un recurs escàs, però en una compra que fas amb una freqüència molt alta és important pensar-ho bé. Oi que et poses maquillatge, gel, desodorant, crema... cada dia? Doncs preocupa-te’n. Cal destinar temps a saber què ens posem al cos.

Andorra ha estat un territori fàcil per engegar el projecte?
Crec que hi ha gestions que es podrien fer de manera més ràpida, per internet. No em puc queixar del tracte, però es podria mirar per agilitzar el procés.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts