Paola Farías

“Un argentí és fanàtic del futbol des que neix”

Apassionada del Boca Juniors. 40 anys, dels quals 15 a Andorra. Nascuda a Bariloche, somia viure un Boca-River a la Bombonera. El 5 de març inaugura amb un ‘asado’ la Penya Pasión Xeneize Barcelona-Andorra que ha impulsat.

“Un argentí és fanàtic del futbol des que neix”Sergi Cano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per què una penya de Boca a Andorra. Quanta gent són?

No ho sabem exactament. Però ara que posarem en marxa la penya la gent a poc a poc ens anirà coneixent i s’anirà unint. És el que els va passar als nois de Barcelona. Eren quatre bojos que es reunien en un bar i ara són un munt d’aficionats.

Quina relació tenen amb la Peña Pasión Xeneize de Barce- lona?

Serem una filial seva a Andorra. La idea de la penya va ser meva. Ens vam posar en contacte amb ells quan el Boca va jugar a Sevilla al novembre, i allí va sorgir la iniciativa. Ells són una de les quatre penyes oficials del Boca al món.

D’on li ve la passió pel futbol?

Un argentí és fanàtic del futbol des que neix. Els pares t’ho van inculcant i no te n’adones i ja portes dins l’amor pel futbol.

El dia 5 de març teniu la inauguració de la Penya, què faran?

Hem muntat un asado al restaurant Pampa d’Arinsal. Vindrà gent de fora que hem convidat, de Barcelona, de París... i esperem que hi hagi molta gent d’Andorra. Farem sortejos i més coses.

I quan ja estigui en marxa?

Quedarem per veure els partits, tot i que encara no tenim una seu. Ara estem esperant si es confirma que el Boca jugarà el 26 de març a Torí. Si és així ens mobilitzarem per fer una sortida des d’Andorra.

Per cert, al club saben de la seva iniciativa?

Sí. Quan vam anar al sisè aniversari de la penya de Barcelona hi havia un directiu del Boca i l’hi vam comentar. Ens va dir que si l’acabàvem fent també estarien amb nosaltres i ens donarien suport. Ja els informarem.

A Andorra hi ha més aficionats del Boca o del River?

És difícil de dir. 50-50.

Li agradaria que es fundés una penya del River al país?

Crec que en fer nosaltres el primer pas ells vindran al darrere (riu).

Vostè coneix la Bombonera?

Hi he anat però no en dia de partit. Estem a 2.400 quilòmetres de la capital. Alguna vegada que hi he anat he aprofitat per veure la Bombonera. Viure un Boca-River seria... buf. Però m’han comentat que és gairebé impossible aconseguir una entrada.

Típica pregunta a un argentí ‘futbolero’, Maradona o Messi?

Que difícil. Per a mi els dos. 50-50.

I per què no triomfa Messi amb la selecció d’Argentina?

A Messi no se li va donar a l’Argentina el suport que necessitava a l’inici de la seva carrera i per això va sortir. Tot el que ha assolit li ho deu al Barcelona, lamentablement. És una pena i crec que això marca. És com una roda, va començar malament i segueix. I allà si hi ha alguna cosa per a matxucar-lo s’aprofita.

El futbol a l’Argentina no passa per un bon moment, oi?

No. Molts jugadors marxen, com Tévez. Va ser un cop fort per al Boca i per a tota l’afició.

tracking